avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate Andr3yionutz1

Activitate Andr3yionutz1

Răspuns la discuția Contract de lucru platit de firma
Nu la asta ma refeream. Vroiam sa stiu ce prevede acel preaviz, daca trebuie sa te prezinti la locul de munca in perioada preavizului, cat trebuie sa fii in preaviz....si altele ce nu imi vin acum in minte
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri! O ultima intrebare! Ce reprezinta preavizul? Vreau, daca se poate, un raspuns mai detaliat.
Multumesc pentru raspunsuri! Si inca doua intrebari va rog! Eu lucrez la un depozit de bauturi. Si am spart, accidental, niste marfa, accident care nu s-a produs din vina mea, paletul care sustinea sarcina fiind fisurat. Si cand am ridicat la aproximativ un metru fata de sol, paletul s-a rupt si marfa a cazut jos, spargandu-se majoritatea. Acum, firma doreste ca eu sa platesc acele pagube, spunand ca a fost din vina mea si imi imputa din salariu o suma fixa lunara. Este corect asa ceva? Se poate face ceva impotriva acestei cauze? Si a doua intrebare: Tocmai am observat ca pe cartea de munca sunt incadrat la jumatate de norma desi lucrez si mai mult de 8 ore pe zi, cateodata ajungand chiar si la 18. As putea face ceva ca sa imi treaca pe cartea de munca orele lucrate? Macar sa fie norma intreaga de cand lucrez la acea firma? Multumesc inca o data!
Va multumesc mult pentru informatii! Deci, ceea ce am inteles eu, aici, este ca daca am parcurs deja jumatate din perioada specificata in contract va trebui sa platesc doar jumatate din valoarea cursului? Si daca, totusi, plec si nu dispun de acei bani in acel moment ar putea sa imi faca ceva? In afara de a ma actiona in instanta? Multumesc!
Buna Seara! Am semnat un contract cu firma cu care lucrez. Aceastaa mi-a platit un curs si eu am semnat un contract care sustinea ca: Daca voi parasi locul actual de munca intr-o perioada mai mica de 2 ani, va trebui sa platesc contravaloarea acelui curs. Ideea este ca acel contract este semnat doar intre mine si firma. Fara notar. Cineva imi zicea ca nu este valabil daca nu este si un notar prezent. Este adevarat? Poate sa imi faca ceva? Pentru ca eu as vrea sa demisionez si nu vreau sa platesc acel curs care nu este tocmai ieftin. Multumesc!
Răspuns la discuția Probleme cu minori
@Silvanaa90 Am incercat toate metodele....de ex nu i-am mai raspuns la telefon tot timpul, eu nu o mai sun asa des.... si, apropo, am vorbit si cu mama ei, dar ea pare sa fie, oarecum, indiferenta fata de ceea ce i-am zis eu. Ba chiar mi-a zis ca o sa mearga la politie daca ma mai apropii de ea sau daca o mai sun. Iar, daca nu o sun, mi-e frica sa nu faca vreo prostie.... Cu toate ca mama ei mi-a zis sa nu mai iau legatura cu ea, nu pot din aceasta cauza.... De asta am intrebat daca as putea fii acuzat de ceva in cazul in care mama sa merge la politie...sau mai mult daca, Doamne fereste, face ceva....
Va Multumesc!!!
Bun. Deci, daca nu am intretinut relatii sexuale cu ea nu voi putea fi acuzat de nimic, indiferent de ce s-ar putea intampla/ce ar putea ea face? Adica nu intru la corupere de minori sau ceva in genul?
Va Multumesc mult pentru ajutor si timpul acordat!
Ok! Dar ea imi spune ca daca ne despartim nu mai are pt ce sa traiasca si ca vrea sa moara, s.a.m.d..... daca o sa faca ceva, sa se sinucida, voi putea fi acuzat de ceva pe baza unui bilet de adio sau mai stiu eu ce ar putea sa ii treaca prin cap?? Stiu ca suna cam absurd dar pun problema in felul asta pt ca ar putea fi capabila sa faca asa ceva!
Va Multumesc!!!
Buna! Sunt Andrei si am 21 de ani. Am o prietena-daca se poate numi asa pt ca ne-am vazut de vreo 6-7 ori, distanta dintre noi fiind cam mare- care are 16 ani. Tocmai i-am zis ca vreau sa ne despartim si nu poate sa accepte faptul acesta. Imi e frica sa nu faca vreo prostie. Tin sa mentionez ca nu am intretinut relatii sexuale impreuna. Vreau sa stiu exista vreo posibilitate sa fiu condamnat de ceva pe baza acestui fapt? Pt ca mama sa ma ameninta ca o sa mearga la politie...
Va multumesc!!!
Buna! Acum vreo 5 luni am dat niste bani imprumut unei persoane ( 2500 lei) si acum nu mai pot sa ii recuperez. Persoana respectiva spunea ca in termen de o luna poate sa mi-i returneze dar nu a mai dat nici un semn de viata si nu imi mai raspunde la telefon. Ce as putea face in situatia de fata? Sa fac o plangere la politie? Sa actionez in instanta? Martori nu am avut cand i-am dat banii dar despre asta stiau niste rude de ale mele. Va rog mult ajutati-ma!! Oare mai e vreo sansa sa imi recuperez banii? Se poate rezolva ceva sau nu? Vrea sa va spun ca mai exista doua persoane care i-au imprumutat sume de bani acelei persoane si am luat legatura cu ei spunand ca sunt dispusi sa faca si ei reclamatie. Va multumesc
!