avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate otiliaion

Activitate otiliaion

Parintii mei au din 1996 certificate de actionari la o societate. La un moment dat societatea a avut activitatea suspendata dar si-a reluat activitatea anul trecut si a fost pe profit. Stiti cumva daca parintii mei pot sa aiba vreun castig in urma actiunilor pe care le au si ce demers ar trebui sa faca in acest sens?
Buna ziua,

Am descoperit ieri, printr-un client fidel, care a verificat starea firmei la ANAF inainte sa faca o plata, ca firma noastra figureaza ca inactiva inca din 2013, din cauza unei declaratii depusa cu intarziere.

Noi nu am stiut de aceasta situatie pana ieri si ne-am continuat normal activitatea si plata darilor. Nu am fost anuntati in niciun fel ca e inactiva firma - desi cei de la ANAF ar fi avut cai usoare sa ne contacteze - telefon, email etc.

Aflam acum ca trebuie sa platim amenzi (am platit una de 500 de lei azi cand am semnat procesul de constatare si sanctionare, poate ne-am grabit dar incercam sa rezolvam rapid) si ca riscam chiar si confiscarea veniturilor facute intre timp.

Ce ar fi de facut?

Zilele trecute am depus acte sa facem trecerea de la SRL-D la SRL. Am incercat sa facem totul bine, fiind prima firma, si din cauza unei contabile neserioase sa ajungem acum in situatia asta.. Va rugam sa ne ajutati cu un sfat. Binenteles ca la ANAF nu au stiut sa ne spuna nimic doamnele. \"Doar Controlul stie\"...
Vreau sa fac o intelegere cu un programator cu care nu am mai lucrat pentru a construi si creste impreuna un site (el constructie site si imbunatatiri tehnice pe parcurs, eu project management, continut si promovare online) si m-ar ajuta niste sugestii.

Este suficienta o intelegere scrisa si semnata intre ele doua parti pentru inceput?
Suntem amandoi persoane fizice

Ce sa pun in intelegere ca sa fie corect pentru ambele parti si sa nu fie niciunul amenintat ca o sa piarda munca si investitia depuse in caz ca apar neintelegeri?

Ma tem ca el sa nu fure conceptul si continutul si sa mearga mai departe fara mine.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri pentru infiintarea unui SRL-D cu asociat unic,

In ce priveste Actul Constitutiv, as dori sa stiu daca trebuie aduse modificari la modelul unui Actul Constitutiv al SRL de la cele simple (in loc de SRL sa scriu SRL D) la cele care mi se par mai complicate (de ex alta lege aici: "A convenit sa incheie prezentul Act constitutiv, pentru constituirea unei societati cu raspundere limitata, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.31/1990 ") ?

O alta problema o am cu faptul ca locuind intr-un cartier rezidential destul de nou, nu am vecini care sa locuiasca stanga-dreapta, sus... Apartamentele banuiesc ca au fost luate la specula. Daca nu reusesc sa dau de propietari exista o alta solutie mai rapida? (sunt contra timp) Nu avem nici asociatie de proprietari dar am pregatit deja o declaratie pe propria raspundere.

In ce priveste Obiectul de activitate, as vrea in principal sa creez site-uri pe care sa vand publicitate si poate prin care sa vand produse, si as dori sa mai pot oferi consultanta in promovarea online, sa pot fabrica si vinde mobila, acorda servicii de proiectare (constructii), desfasura activitati de inchiriere biciclete in parc, sa pot vinde bauturi nonalcoolice..

Codul CAEN la obiectul principal de activitate sa il trec:
4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
sau
6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
sau
6312 Activitati ale portalurilor web
sau altul?

Pentru consultanta in promovarea online (servicii SEO) e bine:
6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei
?

Pentru fabricarea de mobila pentru apartament si scoli,
310 Fabricarea de mobila
dar nu stiu care mai exact
ce insemna 3109 Fabricarea de mobila n.c.a.
s-ar potrivi?

Pentru servicii de proiectare in constructii
4120 Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale
?

Inchiriere biciclete in parc?
Comert cu bauturi nonalcoolice?

Va multumesc anticipat.

Editare ulterioara:
Raspunsurile pe care le-am aflat pana acum citind pe internet ar fi ca:
actul constitutiv nu trebuie modificat
acordul vecinilor e un act pe care e bine sa il ai dar nu e obligatoriu
iar ce include si ce exclude fiecare clasa/cod caen am aflat aici: [ link extern ]
Doresc sa deschid rapid un SRL D, dar la obtinerea actelor legate de sediul social m-am lovit de urmatoarea problema: proprietarii imobilului revin in Bucuresti abia peste cateva luni.

Bunavointa lor, actul de proprietate si copiile dupa actele lor de identitate le am dar in conditiile in care am nevoie de semnaturile lor pe Contractul de Comodat si obtinerea acelei adeverinte de la ANAF pentru care am inteles ca proprietarii trebuie sa semneze cererea, exista vreo modalitate, gen imputernicire prin care sa rezolv situatia?

De asemenea intr-una din camerele apartamentului exista deja un sediu declarat al unei firme deschise in 2008 dar suspendata in 2010 (nu este a mea, desigur). Cunoasteti ce declaratii sunt necesare in acest caz?