Buna ziua. Cineva ma da in judecata pentru ca am schimbat dimensiunea unei ferestre a casei mele. Problema este ca la data la care eu am facut acest lucru persoana respectiva avea doar o promisiune de vanzare cumparare (pe care nu am vazut-o niciodata). Ulterior dupa 2 ani a obtinut o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare cumparare . Au trecut de atunci 3 ani. Intrebarea mea este ma avantajeaza in apararea mea faptul ca eu am modificat fereastra inainte ca ei sa devina proprietari legali? Au trecut 5 ani de cand eu am modificat fereastra , nu a intervenit cumva prescriptia? Va multumesc
Buna ziua .Pot invoca exceptia uzucapiunii de 10-20ani in situatia urmatoare? Locuiesc intr-o casa cu familia mea de 25 ani. Primii 20 ca si chiriasi la DAFIS , ultimii 5 ca proprietari. Timp de 20 de ani am putut folosi un drum privat pentru a-mi ingriji peretii care sunt pe hotar. Acum 5 ani acel drum privat a intrat in proprietatea altei persoane care ne-a interzis accesul . Mentionez ca foloseam acel drum privat dupa bunul plac, fara bani , fiindca pe proprietari nu -i interesa. Rugamintea mea este imi puteti spune daca ma pot folosi de aceasta exceptie a uzucapinii pentru a castiga acel drum sau macar accesul neingradit pe acel drum privat(casa noastra este in zona de alunecari de teren si are nevoie de ingrijiri dese) .De cand cu noii proprietari ne tot judecam pentru diverse cauze care au legatura majora cu acel drum privat. Multumesc.