avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiunea

Buna ziua .Pot invoca exceptia uzucapiunii de 10-20ani in situatia urmatoare? Locuiesc intr-o casa cu familia mea de 25 ani. Primii 20 ca si chiriasi la DAFIS , ultimii 5 ca proprietari. Timp de 20 de ani am putut folosi un drum privat pentru a-mi ingriji peretii care sunt pe hotar. Acum 5 ani acel drum privat a intrat in proprietatea altei persoane care ne-a interzis accesul . Mentionez ca foloseam acel drum privat dupa bunul plac, fara bani , fiindca pe proprietari nu -i interesa. Rugamintea mea este imi puteti spune daca ma pot folosi de aceasta exceptie a uzucapinii pentru a castiga acel drum sau macar accesul neingradit pe acel drum privat(casa noastra este in zona de alunecari de teren si are nevoie de ingrijiri dese) .De cand cu noii proprietari ne tot judecam pentru diverse cauze care au legatura majora cu acel drum privat. Multumesc.
In opinia mea, nu puteti invoca uzucapiunea in aceasta situatie.Ar fi fost necesar sa treaca 30 de ani in care ati beneficiat de accesul liber pe acel drum.
Accesul l-ati putea obtine incheind o conventie in acest sens cu noii proprietari.
Cine este trecut in rol si Registrul agricol cu acea suprafata?
Uzucapiunea se poate invoca daca v-ati comportat ca adevarati proprietari pe acea portiune de teren , daca ati platit impozitele pentru ea, daca ati ingradit-o daca o mai aveti in posesie. Din cele aratate de dvs. nici una din aceste conditii nu e indeplinita asa ca nu puteti uzucapa.Cumparati-l de la noul proprietar sau cereri acordul pentru repararea zidurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune 20 ani?? irinaa88 irinaa88 Buna ziua..parintii mei locuiesc de 28 de ani in casa unchiului mamei,pe care au \"cumparat-o\" la vremea respectiva fara a incheia vreun act!!(se intampla in ... (vezi toată discuția)
Actiuni distincte pt acelasi imobil un_kopill un_kopill Se poate pt un teren, introduce o actiune pt uzucapiune si intr-un alt proces o actiune in temeiul Lg 10/2001? Este o problema daca sunt introduse simultan ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? sau alta metoda? siloth siloth Am o curte undeva intrun sat, si langa mine este un teren de 20 de ari al unei persoane, dobandit printr-un act notarial din 1932. De cand am eu terenul, de ... (vezi toată discuția)