Se poate pt un teren, introduce o actiune pt uzucapiune si intr-un alt proces o actiune in temeiul Lg 10/2001? Este o problema daca sunt introduse simultan doua actiuni cu obiect diferit, acelasi reclamant dar parati diferiti, Statul respectiv primaria?
adica ati ramas posesor dupa expropriere ?
ati facut notificare pe L10 si desi neproprietar ati platit impozit
nu se poate..pentru ca potrivit legii 18 terenurile statului sunt ale "primariei"-orasului/municipiuluui comunei...
Este vorba de un prieten, a cumparat cu contract sub semnatra privata un teren care i-a fost luat in mod abuziv deoarece in CF erau vechii proprietari evrei. A cerut terenul primariei in 2008, i-a fost trimis un raspuns cum ca nu i se va da inapoi, a facut contestatie in instanta, inca se judeca, dar intre timp a introdus si o actiune in uzucapiune, pt ca folosea terenul de dinainte sa il cumpere (de 35 ani). Vroiam sa stiu daca e o problema ca exista aceste procese simultan, el incerca cu ambele variante. Terenul daca e al statului se poate uzucapa?
MUltumesc pt raspuns!
Unde pot afla daca e in proprietatea privata sau publica? Din moment ce nu e drum, parc...e un teren ingradit pe care a platit impozit, merge pe uzucapiune, nu? Are ceva daca merge in paralel cu cele doua actiuni?
pe legea 10 nu merge...ca-i tulburat...posesia e tulburata..si daca-i tulburata nu-i utila sa conduca la dobandirea prin uzucapine...:D
suspendati unu si mergeti pe celalalt..eu zic pe uzucapiune sa suspendati si sa mergeti pe legea 10..
sau invers...numai ca tre sa aveti procura pt dos pe L 10 si sa notati antecontractul..
e complicat..
angajati un avocat..:)
Despre uzucapiune
minu
Doresc sa rezolv o problema cu uun teren.
Am cumparat un teren de la un neproprietar. El nu are acte pe el, deci nici eu nu am acte pe teren, decat un inscris ... (vezi toată discuția)