avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune? sau alta metoda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune? sau alta metoda?

Am o curte undeva intrun sat, si langa mine este un teren de 20 de ari al unei persoane, dobandit printr-un act notarial din 1932.
De cand am eu terenul, de 10 ani nu a fost nimeni niciodata acolo, nefiind arabil si nici neputandu-se construi ceva pe el datorita alunecarilor de teren.
prin ce modalitate as putea eu sa "pun mana" pe acel teren?
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 18:57, 1 Aprilie 2012
adica e un loc unde nu a ajuns colectivizarea?
eu am luat legatura la primarie si mi-a spus ca apare un anumit proprietar cu titlu de proprietate din 1932. Eu de cand sunt"vecin"cu acel teren nu a fost nimeni pe acolo si nici macar nu este cultivabil, deoarece e in panta.
nu puteti pune mana pe el..pentru ca prin uzucapinea de lunga durata ( 30 ani) nu aveti termenul implinit, prin uzucapiunea prin jonctiune nu puteti pentru ca nu aveti posesia pe care ar trebui sa o uniti cu alta de la nimeni..bla bla..
ordinul prefectului nu...
daca-i vecin o granituire, sa stiti unde puneti gardul- zic
dar, in momentul actual ce ar trebui sa fac pentru a-l putea uzucapa?
Nu puteti uzucapa. Proprietarul ramane proprietar chiar daca nu vine sa se plimbe pe tarlaua lui. Atat timp cat detine un titlu valabil nu puteti "pune mana " pe acel teren. Daca doriti acel teren incercati sa aflati cine este proprietar si eventual sa-l cumparati. Nici daca ar fi impliniti cei 30 de ani tot nu puteati uzucapa. Terenul are proprietar, deci Primaria nu are calitate procesuala pasiva intr-un eventual dosar pentru constatarea uzucapiunii. Deci, cu cine va veti judeca? Nu aveti parat. Pentru a-l avea, trebuie sa-l gasiti pe proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la drept in apel intr-o cauza avand ca obiect granituire ContSters305985 ContSters305985 am exercitat o actiune in granituire a unei curti - constructii cumparata in cote de 1/2 anterior intrarii in vigoare a legii cadastrului si cartii funciare. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Babescu-Nicoleta Babescu-Nicoleta Buna ziua, am si eu o problema in faptul ca bunicul a avut o gradina din anul 1955 pina in prezent ( am eu grija de el ) pe un teren al nimanui.Bunicul a murit ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau cum so' numi bulls0702 bulls0702 salut la toata lumea! Am si eu o problema la care nu stiu daca mai exista vreo rezolvare dpv juridic. In urma cu aproximativ 35 de ani mama mea impreuna ... (vezi toată discuția)