am exercitat o actiune in granituire a unei curti - constructii cumparata in cote de 1/2 anterior intrarii in vigoare a legii cadastrului si cartii funciare. Cotele noastre in act sunt delimitate dupa vecinatati in actul autentic. La fond a fost admisa actiunea si stabilita o linie de hotar insa cele doua loturi nu cuprind intreaga curte de 500 mp ci doar 325 cat rezulta din actul autentic
pt ca nu ma inteleg cu paratul din granituire sa impartim pe din doua ceea ce am cumparat, adica o curte de 500 mp ( la vremea cand am cumparat eram amanti) iar cele doua loturi de la fond sunt de doar 162,5 mp fiecare vreau sa renunt la drept in apel si sa exercit o actiune in uzucapiune prin jonctiune pt suprafata de teren pt care nu am act...
Ce parere aveti cu privire la:
1. pot renunta la drept in apel intr-o actiune in granituire
2. care ar fi consecintele imediate
3. pot exercita o uzucapine de unul singur pe o suprafata dtinuta impreuna cu paratul care nu doreste sa exercite aceasta actiune si sa legalizam aceasta situatie
4. ar fi interventia fortata a paratului o solutie.. in procesul pe care-l deschis eu in constatarea uzucapiunii terenului detinut de amandoi
Poate doriti sa renuntati la actiune si nu la drept, care reprezinta altceva! Consecinta imediata a renuntarii este faptul ca veti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata efectuate de cealalta parte litigant , ca prescriptia dr la actiune nu se considera intrerupta, etc...Uzucapiunea se invoca daca sunt respectate trei conditii cu privire la posesie, ceea ce, nu cred ca este cazul dvs. cel putin cu privire la viciile posesiei. Adica nu ati stapanit sub nume de proprietar terenul pe care il uzucapati, atata timp cat acesta nu a fost delimitat fata de ex- "amantul" dvs. (intelegem ca veti invoca uzucapiunea fata de acesta)....Altfel spus, ca sa faceti granituirea, trebuie sa aveti titlu pentru terenul respectiv, iar dvs aveti titlu doar pentru o parte din acesta, restul nefigurand in acte....
Jonctiunea se face cu privire la posesia utila, nu si la terenuri, pentru acestea existand accesiunea imobiliara, ceea ce reprezinta altceva.....
Proprietate
utagabitibi
am luat un teren cu chitanta de mana iar cel de la care am cumparat nu au succesiune. terenul este trecut la rol la mama lor decedata inainte de 90.
De unde ... (vezi toată discuția)