avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna ziua, am si eu o problema in faptul ca bunicul a avut o gradina din anul 1955 pina in prezent ( am eu grija de el ) pe un teren al nimanui.Bunicul a murit in anul 2004 , bunica in anul 2012 , eu sunt singura mostenitoare a lor, cu acte, adica am mostenit tot ce aveau ei ( anul trecut a murit si mama care era fiica lor).Terenul a fost impartit din 1955 pina in prezent cu un vecin care in taina s-a dus si a facut un proces de uzucapiune si a cistigat partea lui de teren ( vecinul avind 90 de ani ) .Mi-a spus ca nu am nici o sansa sa fac si eu acelasi proces ca uzucapiunea nu se mosteneste .Cind am intrat in clasa 1 in anul 1987 am plantat 2 pomi cu bunicul pe partea mea de teren care sunt si azi. Care sunt sansele mele sa fac un process si sa cistig procesul in procente ? Taxa de timbru este mare de vreo 6.000 ron , terenul este situat in Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:10, 3 Februarie 2016
D-voastră ca moștenitoare uzucapați prin joncțiunea posesiilor. Astfel, deoarece d-voastră aveți calitatea de moștenitoare, aveți dreptul să beneficiați de uzucapiunea începută de bunici, și mamă. posesia fiind neîntreruptă, continuă , sub nume de proprietar, pe o perioadă mai mare de 30 ani.
Trebuie să înaintați o acțiune în instanță(la fel ca și vecinul, care a și câștigat)pentru dobândirea prin uzucapiune a respectivului teren, invocând joncțiunea posesiilor.
Pana la discutia cu vecinul, mergeti la discutia cu un avocat sa vedeti ce dovezi aveti si ce va mai trebuie, ca sa nu ajungeti in instanta si sa pierdeti ca nu sunteti pregatita.
Depinde daca mai posedati terenul si azi, daca faceti acte de conservare, de cultivare sau ce faceti cu el, daca e imprejmuit, daca platiti impozit, stiti al cui era etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate velica002 velica002 Am o suprafata de 12 ari de pământ în extraviran care nu a fost trecuta în titlul de proprietate. Menționez faptul ca aceasta bucata de pământ a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune daniel_fergusson daniel_fergusson buna ziua. din anii ´50 (fara probe documentale) bunica mea a avut in posesie un teren fara acte, alaturi de cel in proprietate. in 2006 sau facut ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune neaguv neaguv Buna ziua! Va scriu in scopul de a rezolva urmatoarea problema:In 1955 bunicii mei au cumparat un teren de aproximativ 400 mp in apropierea Bucurestiului intr ... (vezi toată discuția)