avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate

Am o suprafata de 12 ari de pământ în extraviran care nu a fost trecuta în titlul de proprietate. Menționez faptul ca aceasta bucata de pământ a fost mostenită de la părintii tatalui si potrivit L 18/1991 trebuia trecută în titlul de proprietate. Pe acest pământ a fost construită o fântână și plantat pomi de jur împrejur de părintii mei, cât au trăit.După moartea părinților mei pământul nu a mai fost cultivat.
Recent m-am pensiont și am hotărât să cultiv pământul.Am trecut la tăiatul pomilor pt. că au crescut foarte mari, nu îi mai tăiasem de 4 ani și umbreau. Dar surpriză... M-am trezit cu un vecin care sustine că i-am tăiat pomii. Că el trebuie să intre 3 metri la mine pt. că el are acte. a făcut sesizare la primărie și trebuie să vină o comisie să faca masuratori.
Am vorbit cu toti vecinii care stiu care este situatia. Toți îmi dau dreptate. Întrebarea mea este: Ce trebuie să fac ptr. a-mi recăpăta dreptul de proprietate pe acest teren?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 12:08, 28 Iulie 2011
Parintii dvs. au avut acte pentru acest teren? Cum au intrat in posesia lui? Terenul este imprejmuit in vreun fel ? Daca da, cine a facut imprejmuirea?
Nu sti ce acte aveau înainte de 1990. Dar stiu că suprafata de la bunicul meu a fost împărtită în trei pt. că avea trei copii și tatălui mei i s-a cuvenit 12 ari. Problema este că vecinul sustine că trebuie să intre si la ceilalti frati ai tatalui.
În ce priveste pomii acestea au fost plantati mai desi, printre acestea a fost pusă sârmă și împletite nuiele pt. protectie. Pomii nu au fost plantati pe razor, între pomi si răzor fiind 50 cm dupa declaratiile vecinilor, care spun ca a fost un bondoc ca semn al razorului, care nu mai exista.
Multumesc mult pentru răspuns.
Problema este ca trebuie sa opuneti titlului de proprietate al vecinului un alt titlu de proprietate.
Daca nu aveti un titlu de proprietate, nu aveti nicio sansa.
Puteti invoca uzucapiunea, daca pana la data eliberarii titlului de proprietate pentru vecin trecusera 30 de ani de posesie utile a terenului.
Trebuie aflat si motivul pentru care acest teren nu a fost inclus in titlul de proprietate al parintilor dvs., emis in temeiul Legii nr.18/1991, cu modificarile ulterioare.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate sargetius sargetius buna ziua, parintii mei detin 9 ha teren agricol ei au dovada terenului prin adeverinte care s-au dat imediat dupa revolutie in baza declaratiei pe propria ... (vezi toată discuția)
Situatie fara iesire? mia26maria mia26maria detin un teren intravilan de 10 ari dat cu legea 18, in 1991.Acum 3 ani l am intabulat, insa cel care a facut masuratorile, a trecut terenul doar jumatate din ... (vezi toată discuția)