buna ziua,
parintii mei detin 9 ha teren agricol ei au dovada terenului prin adeverinte care s-au dat imediat dupa revolutie in baza declaratiei pe propria raspundere.platesc impozit si cultiva terenul,dar cum:in fiecare an se poate schimpa pozitia de pe harta a terenului si te poti trezi ca ai arat de toamna si in primavara este alt proprietar trimis de primarie acolo.
primaria nu a acordat decat cateva titluri de propriatate 90% din loc comunei nu detin titluri.vanzarea de teren se vace in baza adeverintelor.
problema mea este daca vreau sa plantez o livada de pomi fructiferi cum pot sa stiu ca peste 2-3 ani nu imi va lua cineva terenul pe care am plantat.?
multumesc!
S-a depus cerere pt reconstituirea dreptului de proprietate?
Daca terenul este stapanit de dvs este trecut la rolul agricol vechi si nou.
Pt siguranta se poate cere Primarei sa se constituie in comisie si sa delimiteze terenul fata de celelalte terenuri.
Nu sunteti destul de clar in expunere si in amanunte si prin urmare nu evti putea primi un raspuns la obiect
daca aveti o adeverinta cu suprafata validata, mai trebuie un proces verbal de punere in posesie pe care il face cineva din primarie cand va pune efectiv in posesie cu lotul respectiv (se atasa o schita cu vecini, lungimi laturi,suprafata). asta e valabil pana in septembrie2014.
Acum conform reg:700 va fi nevoie de un autorizat cadastru pentru masurarea intregii tarlale si intocmirea pv si emitere a titlului de proprietate.
Acte livada pomi
oanaana
buna seara
va rog sami dati si mie un raspuns
in anul 1995 eu cu tatal meu am infiintat o livada de pomi fructiferi in apropiera unei comune.pe acel teren ... (vezi toată discuția)