avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare cumparare

Buna ziua. Cineva ma da in judecata pentru ca am schimbat dimensiunea unei ferestre a casei mele. Problema este ca la data la care eu am facut acest lucru persoana respectiva avea doar o promisiune de vanzare cumparare (pe care nu am vazut-o niciodata). Ulterior dupa 2 ani a obtinut o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare cumparare . Au trecut de atunci 3 ani. Intrebarea mea este ma avantajeaza in apararea mea faptul ca eu am modificat fereastra inainte ca ei sa devina proprietari legali? Au trecut 5 ani de cand eu am modificat fereastra , nu a intervenit cumva prescriptia? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:35, 12 Aprilie 2011
Nu a intervenit prescriptia , pentru ca face obiectul unei actiuni reale imobiliare, care este de 10 ani.:(
Cand a devenit persoana respectiva proprietar legal cand a semnat promisiunea de vanzare- cumparare sau cand a fost data hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila? Multumesc
e proprietar de la data la care hotararea e definitiva si irevocabila.
nu inteleg care e treaba cu fereastra...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie promisiune vanzare-cumparare marius675 marius675 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o promisiune de vanzare din 2008, care nu e facuta la notariat si in care nu este trecuta o data pentru legalizare la ... (vezi toată discuția)
Geam spre curtea vecinului Dic84 Dic84 Buna ziua, Am si eu o mica situatie in care va cer sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. 1)Am cumparat un imobil in ilfov care are geam normal, de dimensiuni ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren la doar 60 cm de peretele unei case (peretele respectiv are usa si fereastra), constructie la doar 80 cm distanta de perete cu usa si fereastra. cimi_tavita cimi_tavita Recent am cumparat o casa intr-o zona rurala. Casa a fost construita acum mai bine de 30 ani. Fostii proprietari au vandut acum 10 ani o parcela de teren ... (vezi toată discuția)