avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1722 soluții astăzi
Forum Activitate helenica

Activitate helenica

Burchiu_Alberto a scris:

ne bucuram ca ai gasit sugestiile utile, insa titlul postarii nu prea este la subiect decat daca pe vecina o cheama
Zapada
si pe vecinu il cheama
Vant


din afirmatiile dvs problemele sunt defapt cu vecinii nu cu natura


Completarile dvs. sunt, de asemenea, foarte utile. Cu siguranta voi tine cont de ele data viitoare cand, sper, nu vom mai fi amenintati nici cu un nou val de ninsori ("zapada") si nici de alte fenomene ale naturii (in cazul de fata "vant").
Sper ca-mi veti putea ierta greselile avand in vedere ca nu am experienta in discutii pe forum-uri.

O zi buna!
Alex_Munteanu a scris:

Trebuie sa vedeti ce spune regulamentul de urbanism al localitatii/comunei, de obicei regulamentele sunt oricum mai restrictive. De asemenea mai puteti depune o plangere la inspectia in constructii, pentru ca avea nevoie de autorizatie de constructie si in plus la inspectia sanitar-veterinara.


Va multumesc din suflet pentru ajutor si promptitudine!
Acum am informatiile necesare si sper sa reusesc sa rezolv problemele respective.

Desi ma repet, va multumesc inca o data si va doresc toate cele bune!

Alex_Munteanu a scris:

1.
Art. 613. -
(1) În lipsa unor dispoziții cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiți la o distanță de cel puțin 2 metri de linia de hotar, cu excepția acelora mai mici de 2 metri, a plantațiilor și a gardurilor vii
(2) În caz de nerespectare a distanței, proprietarul vecin este îndreptățit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălțimea cuvenită, a arborilor, plantațiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparținând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum și dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.


2.
Art. 612. - Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic.




Va multumesc foarte mult!
1. Copacii respectivi sunt salcami. Nu stiu exact la ce distanta sunt radacinile lor fata de gardul nostru, insa sunt foarte inalti si inclinati spre casa noastra. Dupa moartea parintilor lor (oameni cu care n-am avut niciodata probleme), au sapat un sant din care au rasarit o multime de salcami. Asta a fost acum 25 de ani. In toti acesti ani va imaginati cum au crescut acesti salcami pe care nu i-a scurtat niciodata!!!
2. In afara distantei respective (de 60 de cm - nesemnificative in cazul unui cotet de animale) mai exista vreo alta prevedere prin care sa fie obligati cumva sa pastreze curatenia astfel incat sa nu murim in curte de mirosul porcilor lor? Nu se poate sta in curte, cu atat mai mult sa stai la masa... nici nu va puteti imagina!!!

Inca o data, va multumesc!



Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma macina de mult timp si nu stiu cum si ce sa fac pentru rezolvarea ei. Parintii mei locuiesc la tara si, din pacate, vecinul din spatele casei lor este o persoana cu care nu se poate discuta sub nicio forma (nici macar cand este treaz). Sunt probleme in fiecare anotimp:
1) - copacii, inalti de 20-30 m, pe care vecinul ii are langa gardul lor, dar in spatele casei parintilor mei, pe toata lungimea terenului. Totdeauna sunt probleme. Niciodata nu-i curata de uscaturi sau sa-i mai taie. A trebuit sa schimbam tabla de pe casa deoarece (din cauza crengilor si a frunzelor care ramaneau pe acoperis) le ploua in casa. Din fericire, pana in acest an, iernile au fost blande (in Ialomita) si nici vantul nu a fost atat de puternic ca acum. Acum, insa, la primul val de ninsori, unul din copaci s-a rupt (nu stiu exact de unde) insa norocul a fost ca nu era langa casa ci putin mai departe (tot langa gard, binenteles) iar in cadere a ramas sprijinit pe un dud din curtea noastra. Daca n-ar fi fost acesta, ar fi cazut chiar pe camera in care locuiesc parintii mei iarna. Parintii mei sunt in varsta si-mi tot spuneau ca le este frica sa nu-i omoare in casa copacii respectivi. Nu va mai spun cu ce teama au stat (ei acolo si noi in alta localitate), la cel de-al 2-lea val de ninsori. Si iarna nu a trecut ... Sa nu credeti ca, le pasa cumva de ce ar fi putut sa se intample ... in continuare spun ca fac ce vor in curtea lor!!!
2) - porcii!!! Vecinii cresc multi porci (ca sa-i vanda) dar le-a facut cotet cat mai departe de casa lor - adica langa a parintilor mei. Vara nu poti respira de duhoarea emanata de-acolo, mai ales nu sunt nici pe departe niste oameni vrednici si lasa animalele intr-o mizerie de nedescris!!!

Scuzati-ma daca v-am plictisit cu prea multe detalii, totusi, am vrut sa intelegeti cosmarul in care traiesc parintii mei cu astfel de vecini.

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, despre ce anume as putea sa fac sa-mi ajut parintii deoarece nu se poate trai in astfel de conditii (mai ales ca ei sunt in varsta, sunt oameni pasnici, cu mult bun simt si se consuma foarte mult din cauzele mai sus mentionate).

In speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat!
Toate cele bune!
Buna ziua,
Sunt divortata si am un copil in ingrijire. Eu primesc in tara alocatia copilului (42 lei). Fostul sot (tatal copilului) lucreaza in afara tarii (in UE) si vrea sa depuna actele acolo unde lucreaza pentru a primi (pentru copil) diferenta de alocatie (deoarece acolo alocatia copilului ar fi mai mare decat cea de la noi). Este legal sa faca acest lucru daca suntem divortati iar copilul este in ingrijirea mea? Trebuie sa completeze niste formulare aici in tara si are nevoie si de adeverinta mea de la serviciu. Va solicit ajutorul deoarece nu vreau sa am niciun fel de probleme...
Va multumesc anticipat!
Discuție coplatitor
Buna ziua,
va rog din suflet sa-mi da-ti un sfat in urmatoarea situatie:
Sunt coplatitor la un imprumut de nevoi personale. Imprumutatul era sotul meu atunci. Intre timp am divortat iar pentru impartirea bunurilor am semnat o tranzactie, in fata judecatorului, in care se mentiona ca, incepand cu acea data nu mai avem nicio obligatie de nicio natura unul fata de celalalt. Mentionez ca n-am trecut efectiv acest imprumut in tranzactie. Din cate am aflat, fostul sot n-a mai platit de cateva luni (4-5), a acumulat si penalizari nu numai restante, iar de la inceputul anului nu mai lucreaza in tara. Am inteles ca adus la banca hotararea de divort. Ce este de facut in acest caz? De fiecare data spunea ca-l plateste, in contul altei datorii, dar se pare ca m-a mintit si nu stiu care pot fi consecintele in ceea ce ma priveste. In speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat!