avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... coplatitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

coplatitor

Buna ziua,
va rog din suflet sa-mi da-ti un sfat in urmatoarea situatie:
Sunt coplatitor la un imprumut de nevoi personale. Imprumutatul era sotul meu atunci. Intre timp am divortat iar pentru impartirea bunurilor am semnat o tranzactie, in fata judecatorului, in care se mentiona ca, incepand cu acea data nu mai avem nicio obligatie de nicio natura unul fata de celalalt. Mentionez ca n-am trecut efectiv acest imprumut in tranzactie. Din cate am aflat, fostul sot n-a mai platit de cateva luni (4-5), a acumulat si penalizari nu numai restante, iar de la inceputul anului nu mai lucreaza in tara. Am inteles ca adus la banca hotararea de divort. Ce este de facut in acest caz? De fiecare data spunea ca-l plateste, in contul altei datorii, dar se pare ca m-a mintit si nu stiu care pot fi consecintele in ceea ce ma priveste. In speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 15:24, 5 Aprilie 2011
Mergeti la banca si vedeti care este situatia.este posibil sa fiti obligata sa platiti dv.
Daca sunteti codebitor, sunteti obligata sa platiti in solidar cu sotul, fostul sot. Fata de banca sentinta de divort si tranzactia de partaj nu are nicio valoare. Nu puteti decide dvs ca nu mai vreti sa garantati o obligatie fata de banca si banca doar sa ia act de decizia dvs.

prin urmare, platiti dvs altfel veti fi executata silit pentru intreaga datorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca Toma Florin Toma Florin am doua credite contractate in 2007,pana in noiembrie au fost platite de catre mine,mentionez ca sunt credite de nevoi personale eu si coplatitor sotia ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Partaj credit de nevoi personale dupa divorț ionutpep ionutpep Buna ziua. În anul 2007 am contractat un credit de aprox. 54000 CHF , eu fiind titular de credit iar fosta soție codebitor. În timpul casatoriei am ... (vezi toată discuția)