avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca

am doua credite contractate in 2007,pana in noiembrie au fost platite de catre mine,mentionez ca sunt credite de nevoi personale eu si coplatitor sotia mea.IIeri am fost la ambele banci sa le expliuc situatia ca am ramas somer si sa-mi recalculeze dobanda care este foarteee mare undeva la 27% ,insa nu sau lasat deloc convinse ca sunt in imposibilitate de plata,varianta mea era sa fie creditul impartit intre mine si fosta sotie(de care am div ) si nu ca nu se poate impari creditul ,ne trebuie o hotqarare judecatoreasca... prosti,o data ce si fosta este trecuta ca si coplatitor de ce sa traga banca numai de mine? asa ca am facut o reclamatuie si colo si colo spunand ca nu o sa mai platesc nimic daca nu mi se rezolva problema,am sa vad ce o sa iasa.mentionez ca am fost la sediul celor 2 banci cu:hotarare de divort,decizia de intrare in somaj,am scos de la directia financiara un certificat de venit in care se arata ca am venituri zero ...ce pot face mai mult decat atat? cat despre impartirea creditului in doi,m-i se pare corect sa-mi platesc doar partea ce m-i se cuvine din credit adica jumatate,sa m-ise faca un grafic de rambursare pe jumatate din credit,eu fiind de buna credinta si incercand sa fac tot posibilul sa-mi onorez obligatiunile catre banca,mai adaug si faptul ca in actele depuse la baca este mentionat si faptul ca platesc o pensie alimentara pe care o onorez,deci va rog mult datimi un raspuns daca se poate face ceva in cazul meu...VA MULTUMESC
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Toma Florin, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:11, 4 Decembrie 2010
- scrieti si la protecţia consumatorului,
- tot ce expediaţi prin poştă, trebuie să o faceţi cu confirmare de primire,
- notificaţi şi banca în scris privind situaţia dvs. financiară.
claudyiu72 a scris:

am doua credite contractate in 2007,pana in noiembrie au fost platite de catre mine,mentionez ca sunt credite de nevoi personale eu si coplatitor sotia mea.IIeri am fost la ambele banci sa le expliuc situatia ca am ramas somer si sa-mi recalculeze dobanda care este foarteee mare undeva la 27% ,insa nu sau lasat deloc convinse ca sunt in imposibilitate de plata,varianta mea era sa fie creditul impartit intre mine si fosta sotie(de care am div ) si nu ca nu se poate impari creditul ,ne trebuie o hotqarare judecatoreasca... prosti,o data ce si fosta este trecuta ca si coplatitor de ce sa traga banca numai de mine? asa ca am facut o reclamatuie si colo si colo spunand ca nu o sa mai platesc nimic daca nu mi se rezolva problema,am sa vad ce o sa iasa


In situatia in care dvs sunteti titular al celor doua credite, iar fosta sotie codebitor in acele contracte, raspunderea platii ratelor catre finantatori este a titularului imprumutului. Daca acesta nu mai plateste datoria, la un moment dat, banca solicita codebitorului sa onoreze sumele datorate. Asadar, dvs sunteti primul raspunzator de rambursarea creditului, apoi codebitorul.
Va saftuiesc sa faceti cate o vizita celor doi finantatori si sa le furnizati dovada imposibilitatii temporare de plata, cu documente justificative. Acestia, intr-o prima faza, se vor indrepta in recuperarea creantelor, catre codebitor. Daca nici acesta nu plateste datoria, atunci banca are si alte parghii de recuperare a sumelor imprumutate. Cat despre impartirea creditului intre dvs si fosta sotie nu se pune problema, atat timp cat la contractare dvs ati avut calitatea de titualr de imprumut si in plus, nu exista vreo hotarare judecatoreasca care, sa stipuleze vreo alta maniera de executare a obligatiilor dvs bancare. :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)