avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate XBASer

Activitate XBASer

Răspuns la discuția Vatamare corporala - solutionare
Cred ca nu ai inteles prea bine, au fost nevoie de suturi, stii ce sunt acestea nu? Pt echimoze si excoriatii nu se dau atatea zile, asta trebuia sa-ti dea de gandit. In fine, nu am cerut sfaturi de vindecare ca d-asta m-am dus la spital.
Atunci cand pierzi un internship platit si deschiderea unui eveniment in care erai organizator din aceasta cauza, astea nu inseamna nimic nu? tot asa ca ntre baieti se rezolva? Chiar nu ma pasioneaza "le spuneam baietilor ca ala a iesit mai nu stiu cum", nu sunt acel gen de persoana, sunt apreciat pt altceva printre prieteni nu pt cat de tare sunt in pumn.
Uitasem sa scriu ca le-am propus sa imi plateasca cheltuielile medicale deci nu cer zeci de mii de euro ca sa ma imbogatesc precum ai crezut
Răspuns la discuția Vatamare corporala - solutionare
Multumesc pt raspunsul prompt. Atunci cand m-am dus la politie sa duc CML si am spus de constituirea partii civile mi-a spus sa astept solutia data de procuror. Exista o data limita pana cand pot depune aceasta cerere?
Colegul si tatal lui au luat in ras acest demers, spunand ca nu va pati nimic drept urmare nici nu vrea sa imi plateasca (le-am propus sa ne intelegem asupra cheltuielor care le-am avut), ca nu poate fi executat silit, ca nu are bunuri pe numele lui etc, chiar nu i se intampla nimic daca nu va plati respectiva amenda si nici mie eventualele daune?
In urma cu cateva luni ma pregateam sa plec la facultate cand un coleg de camera cu care am avut cateva discutii contradictorii m-a impins de eram sa vin cu capul de perete, apoi m-am intors si l-am impins intrebandu-l ca te-ai tampit , apoi m-a lovit, eu l-am lovit la randul meu (in momentul ala nu m-am gandit de ce i-am dat), nu stiu daca l-am atins apoi a intevenit un coleg de camera, ne-a despartit, s-a aplanat conflictul, m-am dus intr-o alta parte a camerei si a venit asta de mi-a dat in ochi. Atunci am chemat salvarea si politia , am fost dus pt analize, problema a fost mai mult la ochi (a fost nevoie de suturi), in fine am scos CML care atesta 8-9 zile ingrijiri medicale. Ar mai fi de adaugat ca atunci cand eu ma duceam spre spital el a recunoscut de fata cu o persoana ca oricum vroia sa ma loveasca la terminarea anului, apoi s-a sucit in fata admin ca a zis-o in gluma iar la politie a negat.
Am vorbit cu politistul care a anchetat cauza, mi-a spus ca a trimis-o la parchet si el risca o amenda administrativa si oricum sa astept raspunsul de la parchet.
Numai atat poate primi? Cum imi pot recupera cheltuielile ocazionate de interventiile medicale care le-am avut? Sau mai bine spus mi le mai pot recupera in cazul amenzii administrative? Plus ca am pierdut destul in acea zi, aveam 2 evenimente extrem de importante pt mine.
Multumesc anticipat!
M-ati intrebat ce s-a intamplat cu permisul, scuze daca nu am inteles la ce va refereati.
multumesc pentru link, procedura e ca si la certificatul de grefa ca sa iau permisul pe perioada contestatiei. Cred ca marti ma duc si joi o scot, ca numai in 2 zile este program de eliberare certificat de grefa., ca vineri, ultima zi sa depun permisul la Politia unde am eu domiciliul.
Multumesc inca o data pt lamuriri!
cu aceasta patanie m-am convins ca politistul sta in strada pt spaga si nu pt prevenirea evenimentelor nedorite ca de faci contestatie si nimeresti peste un nestiutor de judecator... ce spune politistul aia e. Si acum au eliminat si recursul, traim intr-o fericire continua.
Problema e urmatoarea, in octombrie treceam prin fata garii de nord, la o trecere pe 4 bezni pe sens, eu eram pe banda 4, opresc sa acord prioritate la cei care treceau dinspre banda 4 catre 1, la fel fac si celelalte masini de pe benzile 3,2,1 , au trecut de banda mea , m-am asigurat ca nu e nimeni din partea cealalta, plec si cand am iesitcu botul masinii de pe marcaj (deci mai eram cu 3/4 din masina pe marcaj) se arunca cineva in fuga pe trecere. dupa colt politistul, m-a oprit pt neacordare prioritate pietoni. Argumentele sale, am plecat primul si a vazut pe cineva alergand pe trecere. El nu putea sa vada clar cand se angaja cineva in traversare de pe banda 1, deoarece e o florarie acolo, am si prezentat poze instantei din diferite unghiuri. Plus ca in momentul in care eu trec de inceputul marcajului, adica inainte de a intra pe marcaj nu era nimeni angajat in traversare e logic ca nu mai sunt nevoit sa acord prioritate, pietonul trebuie sa astepte eliberarea carosabilului, si nici nu are voie sa traverseze in fuga.
Doamna judecator, de doar 3 ani investita, probabil fara permis si cunostinte de legislatie rutiera, a luat de bun ce-a spus politistul, chiar daca am avut si martor.
Nici macar nu mi s-a dat cuvantul pe fond, am reusit sa spun 2-3 fraze si apoi ma intreba ce probe mai vreau, cu toate ca i-am spus de la inceput. Si pe 31 martie s-a pronuntat sentinta: respinge plangerea ca neintemeiata, irevocabila.
[ link extern ] *
Deci pana pe 15 tre sa duc permisul. Daca nu vine prin posta, trebuie sa ma duc la judecatorie sa scot sentinta?
Va multumesc pt raspunsuri. Deci nu merge s-o mai lungesc putin. Offf, de-ar fi stiut dna judecator putina legislatie rutiera... dar asta e justitia din Romania.
Acum sper sa vina hotararea saptamana viitoare sa am permisul de Paste.
Problema sta in felul urmator, eu sunt student in Bucuresti, domiciliul in jud Braila, acolo imi vin plicurile. Astea se inmaneaza personal sau cu martor daca nu ma gaseste acasa? Ca asa eu ma duc lunar acasa si doar in weekend, deci teoretic nu prea ma pot gasi cu postasul.
Dureaza 5 luni comunicarea sentintei??? Mie la sentinta imi scrie doar irevocabila, (actiunea deschisa in octombrie 2010) , nu scrie si definitiva sau ceva legat de recurs. Asa ca eu nu inteleg daca mai pot depune sau nu.
Deci recursul se depune (sau se depunea) in 15 zile de la comunicare, nu de la pronuntare... de-ar fi toata lumea cu acelasi raspuns
Destul de expliciti ati fost domnilor avocati insa eu ma uit pe Tribunalul Bucuresti, sectiunea dosare si vad ca sunt recursuri garla, deschise chiar azi (ma rog, ieri), 4.04.2011, pt anulare proces verbal de contraventie. Cum poate fi explicat acest lucru? Asta in primul rand iar in al doilea rand...contravine art 13 din CEDO.
e o tampenie sa nu mai poti face recurs, pt ca in general cazurile de amenzi rutiere se dau celor la inceput de cariera, unii neavand permis de conducere. Cum poate un judecator sa judece astfel de cazuri? Raspunsul evident: ce spune politistul aia ramane, adica daca el are chef sa sanctioneze, e in contraventional, il doare n... de probe. In fine, deja intru in altceva, ideea principala e cum de sunt recursuri inca? sau au fost asa acceptate iar la primul termen se resping? ca nu inteleg