In urma cu cateva luni ma pregateam sa plec la facultate cand un coleg de camera cu care am avut cateva discutii contradictorii m-a impins de eram sa vin cu capul de perete, apoi m-am intors si l-am impins intrebandu-l ca te-ai tampit , apoi m-a lovit, eu l-am lovit la randul meu (in momentul ala nu m-am gandit de ce i-am dat), nu stiu daca l-am atins apoi a intevenit un coleg de camera, ne-a despartit, s-a aplanat conflictul, m-am dus intr-o alta parte a camerei si a venit asta de mi-a dat in ochi. Atunci am chemat salvarea si politia , am fost dus pt analize, problema a fost mai mult la ochi (a fost nevoie de suturi), in fine am scos CML care atesta 8-9 zile ingrijiri medicale. Ar mai fi de adaugat ca atunci cand eu ma duceam spre spital el a recunoscut de fata cu o persoana ca oricum vroia sa ma loveasca la terminarea anului, apoi s-a sucit in fata admin ca a zis-o in gluma iar la politie a negat.
Am vorbit cu politistul care a anchetat cauza, mi-a spus ca a trimis-o la parchet si el risca o amenda administrativa si oricum sa astept raspunsul de la parchet.
Numai atat poate primi? Cum imi pot recupera cheltuielile ocazionate de interventiile medicale care le-am avut? Sau mai bine spus mi le mai pot recupera in cazul amenzii administrative? Plus ca am pierdut destul in acea zi, aveam 2 evenimente extrem de importante pt mine.
Multumesc anticipat!
Daca ati facut deja plangere, atunci faceti si o cerere de constituire parte civila prin care aratati suma cu care vreti sa fiti despagubit.
O depuneti la politie.
Multumesc pt raspunsul prompt. Atunci cand m-am dus la politie sa duc CML si am spus de constituirea partii civile mi-a spus sa astept solutia data de procuror. Exista o data limita pana cand pot depune aceasta cerere?
Colegul si tatal lui au luat in ras acest demers, spunand ca nu va pati nimic drept urmare nici nu vrea sa imi plateasca (le-am propus sa ne intelegem asupra cheltuielor care le-am avut), ca nu poate fi executat silit, ca nu are bunuri pe numele lui etc, chiar nu i se intampla nimic daca nu va plati respectiva amenda si nici mie eventualele daune?
Cred ca nu ai inteles prea bine, au fost nevoie de suturi, stii ce sunt acestea nu? Pt echimoze si excoriatii nu se dau atatea zile, asta trebuia sa-ti dea de gandit. In fine, nu am cerut sfaturi de vindecare ca d-asta m-am dus la spital.
Atunci cand pierzi un internship platit si deschiderea unui eveniment in care erai organizator din aceasta cauza, astea nu inseamna nimic nu? tot asa ca ntre baieti se rezolva? Chiar nu ma pasioneaza "le spuneam baietilor ca ala a iesit mai nu stiu cum", nu sunt acel gen de persoana, sunt apreciat pt altceva printre prieteni nu pt cat de tare sunt in pumn.
Uitasem sa scriu ca le-am propus sa imi plateasca cheltuielile medicale deci nu cer zeci de mii de euro ca sa ma imbogatesc precum ai crezut
Asa cum dvs ati uzitat de dreptul de a formula plangere si cealalta persoana implicata in conflict a putut sau mai poate uzita de aceasta posobilitate legala ,in functie de timpul scurs de la altercatie(doua luni de la cunoasterea faptuitorului).
Constituirea de parte civila o puteti face nu pana la primul termen , ci pana la citirea rechizitoriului de catre procuror in instanta.
Puteti solicita si obligare agresorului la plata unor daune morale , ca urmare a suferintei cauzate.
Impotriva solutiei procurorului , in termen de 20 de zile de la comunicare , puteti formula plangere la procuorul ierarhic superior , iar daca acesta nu va raspunde in 20 de zile , puteti sesiza cu plangere instanta de judecata competenta.