avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate mihaioctavian

Activitate mihaioctavian

Bună ziua,

Am o nelamurire, poate este cineva binevoitor care sa ma lamureasca.
Nu am acordat prioritate pietonilor, am fost oprit, am primit 6 puncte de amenda si mi-a fost retinut permisul pentru 60 de zile, cu dovada de circulatie pentru 15 zile pe care este scris ca nu am acordat prioritate de trecere pietonilor.
Am ajuns acasa si am reflectat asupra celor intamplate si exista o mare probabilitate sa fiu vinovat. Cu toate astea, cred ca pedeapsa primita este cam mare, eu incadrandu-ma la
Art. 100
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

dar de fapt mi s-a aplicat o pedeapsa mai mare, cea pentru
Art. 101
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Intrebarea mea este: Trebuie sa cer in contestatie incadrarea corecta si scaderea perioadei de suspendare a permisului la 30 de zile sau anularea PV?

Va multumesc foarte mult.
Va multumesc pentru raspuns. Din ce inteleg din PV eu nu sunt amendat pe tru ca masina mea a fost parvata acolo ci pentru ca nu m-am dus sa le spun cine a parcat-o. Deci asta consider eu ca este un abuz sau o depasire de attibutii intrucat cred ca Politia Locala nu are dreptul sa solicite asa ceva.
Buna ziua,

Am primit astazi in cutia postala un PV prin care sunt amendat de Politia Locala sector 6 pentru prevederile Lg. 61/1991 art.2 pct.31, mai exact pentru faptul ca nu m-am prezentat la sectie sa comunic datele de identificare ale conducatorului auto care a parcat neregulamentar pe spatiul verde incalcand HCL 96 222/2016 art.2 alin.1.

Desi nu am fost la sectie, am comunicat anul trecut prin email cu PL si le-am spus ca nu eu am parcat. Dansii luand acest lucru la cunostinta mi-au retrimis tot prin email o noua scrisoare prin care reiterau sa le transmit aceste date ale conducatorului. Nu am raspuns acestei noi solicitari.

Este indreptatita Politia Locala sa-mi ceara sa vin pentru a comunica datele soferului (pe care oricum nu le stiu)?

De asemenea, pe PV este taiata posibilitatea platii in 48 de ore a jumatate din amenda. Este reglementata legal aceasta chestiune sau aceasta facilitate o dispune Politia Locala dupa bunul plac?

Va multumesc foarte mult pentru orice sfat.
Răspuns la discuția Amenda pentru viteza
Judecatoarea l-a citat pe martorul care a fost cu agentul care a afisat PV la domiciliul meu. Probabil pentru a vedea daca am depus plangerea tardiv.

In "intampinarea" pe care am primit-o se cere aplicarea sanctiunilor art. 242 alin 2 cod proc penala. Vad ca acest articol vorbeste despre renuntarea la judecata prin neprezentarea partilor. Nu prea inteleg.

Daca nu ma pot prezenta la urmatorul termen risc si alte sanctiuni in afara de plata amenzii?
Răspuns la discuția Amenda pentru viteza
Vamultumescc pentru raspuns.

Sa-mi suspende permisul pentru ce?
Buna ziua

am fost oprit in 2009 de catre un agent care mi-a comunicat ca aveam "vreo" 70 de km la ora in localitate. nu mi-a fost dat sa semnez nimic. eram singur in masina si agentul constatator era singur.

de curand am fost sa platesc impozitul si am afla de existenta unei amenzi de 120 de lei. Nu am primit proces verbal prin posta ci doar o copie conform cu originalul de la administratia financiara precum si un proces verbal de afisare a PV de contraventie.

Am facut contestatie in care am declarat ca nu am incalcat viteza legala si am cerut punerea la dispozitie a probelor (fotografii, inregistrari,certificat de omologare radar, autorizatia de operator radar).

am primit citatie si pe 5 aprilie m-am prezentat la judecatorie.
Doamna presedinte m-a intrebat daca vreau aparator si am spus ca nu. Mi-a dat apoi o "intampinare" venita de la politie in care se spune: "Din raportul ag. constatator, fila 15, rap. ag de politie care-l insotea, fila 16, fisa registru radar, fila 18, buletin de verificare metrologica, fila19, atestat operator radar, fila 17, fisa abateri sanctiuni contraventionale, fila 20, coroborat cu cele consemnate in PV de contraventie, rezulta vinovatia certa a petentului. Solicitam aplicarea dispozitiilor art. 242. alin 2 din cod proc. civila."

Eu nu am vazut niciuna dintre aceste probe. Nu am vazut dosarul.
Intampinarea spune si de un raport al agentului de politie ce-l insotea pe agentul constatator. Nu exista niciun alt agent de politie la intocmirea PV.

A fost stabilit un alt termen.

As dori sa stiu ce posibilitati de aparare mai am date fiind cele spuse si faptul ca am spus ca nu vreau aparator.

Va multumesc foarte mult.