Am primit astazi in cutia postala un PV prin care sunt amendat de Politia Locala sector 6 pentru prevederile Lg. 61/1991 art.2 pct.31, mai exact pentru faptul ca nu m-am prezentat la sectie sa comunic datele de identificare ale conducatorului auto care a parcat neregulamentar pe spatiul verde incalcand HCL 96 222/2016 art.2 alin.1.
Desi nu am fost la sectie, am comunicat anul trecut prin email cu PL si le-am spus ca nu eu am parcat. Dansii luand acest lucru la cunostinta mi-au retrimis tot prin email o noua scrisoare prin care reiterau sa le transmit aceste date ale conducatorului. Nu am raspuns acestei noi solicitari.
Este indreptatita Politia Locala sa-mi ceara sa vin pentru a comunica datele soferului (pe care oricum nu le stiu)?
De asemenea, pe PV este taiata posibilitatea platii in 48 de ore a jumatate din amenda. Este reglementata legal aceasta chestiune sau aceasta facilitate o dispune Politia Locala dupa bunul plac?
Daca aveti convingerea ca nu sunteti persoana care a savarsit fapta contraventionala, sau despre alt aspect conform caruia sanctiunea a fost aplicata pe nedrept, atunci exista motiv/motive temeinic/temeinice pentru formularea unei contestatii in vederea anularii actului sanctionator.
Va multumesc pentru raspuns. Din ce inteleg din PV eu nu sunt amendat pe tru ca masina mea a fost parvata acolo ci pentru ca nu m-am dus sa le spun cine a parcat-o. Deci asta consider eu ca este un abuz sau o depasire de attibutii intrucat cred ca Politia Locala nu are dreptul sa solicite asa ceva.