avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda politia locala

Buna ziua!
am primit o amenda in cutia postala de la politia locala s6 , precum ca nu am comunicat datele solicitate prin informare nr....din data.. pentru a identifica utilizatorul auto marca...care se afla in data de... pe spatiul verde al dom public sector 6. / fapta comisa este prevazuta art 2, alin 5 din hcl 222/2016 s6 cu amenda ........
Va rog mult sa-mi spuneti ce articol al legii sa invoc in apararea mea (plangere contraventionala) ? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2022
gabriel80, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:28, 27 Mai 2022
Nu conteaza articolele de.lege ,nu asa se pune problema..Trebuie sa dovediti ca ce scrie in pv nu este adevarat,sa dovedii situatia de fapt contrară celor retinute sau ca exista motive care.pot atragee nulitatea absoluta a pv de contaventie.
Va mulțumesc pentru răspuns, din ce am analizat politia locala conform deciziei nr11 din 19/06/2017 a ICCJ nu ma poate obliga sa comunic datele .....ceaa ce induce la faptul că pv nu este legal întocmit, adică nul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uitați-vă bine la ce ați primit în cutia poștală. Dacă e un PV de contravenție, el nu e nul așa, a priori, ca ați citit dvs. despre decizia ICCJ, ci trebuie depusă la judecătoria S6 o plângere contravențională, în care cereți anularea acelui PV, motivarea fiind acea decizie ICCJ.

Nu se induce nimic, altfel sunteți bun de plată.
Da, cu siguranță....ca doar instanta îl poate anula în urma contestației (nu am fost destul de explicit).
Esența rămâne dacă ceea ce eu invoc în apărarea mea este veridic pentru instanta de judecata în vederea anularii pv.
Apreciez răspunsurile!
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2022
gabriel80, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O decizie ICCJ este izvor de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala parcare neregulamentara - netransmitere date conducator auto -2.000 lei silviu.sandu silviu.sandu Am primit astazi (24.05.2022) o amenda de la Politia Locala S6 la cutia postala ( PV contraventie si PV de afisare) in valoare de 2.000 de lei pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)
Atributiile politiei locale depasite? mihaioctavian mihaioctavian Buna ziua, Am primit astazi in cutia postala un PV prin care sunt amendat de Politia Locala sector 6 pentru prevederile Lg. 61/1991 art.2 pct.31, mai exact ... (vezi toată discuția)
Anulare pv danzake danzake va deranjez iar :"> eu am gasit pv contraventional in cutia postala (care nu e prea bine asigurata neavand lacat sau altceva pt inkidere) Daca as zice ca nu ... (vezi toată discuția)