avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare pv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare pv

va deranjez iar :">
eu am gasit pv contraventional in cutia postala (care nu e prea bine asigurata neavand lacat sau altceva pt inkidere)
Daca as zice ca nu am primit deloc pv acasa as avea sansa ca acesta sa fie anulat? #-o
Atunci cand achit taxa de scolarizare auto la finante figureaza si amenda fiind astfel obligat sa o akit? :((
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:58, 25 Iunie 2008
Faptul ca nu aveti cutia postala asigurata e strict problema dvs.
Ar zice cineva ca a primit ceva daca s-ar accepta orice astfel de zicere?
Trebuie sa existe o confirmare de primire in acest sens. Daca nu ai primit PV-ul... e numai si numai problema lor. Cat timp nu ai semnat nicaieri asta inseamna ca nu ai cunostina de existenta lui.
Oricum... factorul postal trebuie sa te caute la domiciliu. In caz contrar trebuie sa consemneze acest fapt si sa te instiinteze acestia ca la ei se afla PV_ul.
Atunci cand achitati taxa de scolarizare auto nu va va aparea ca amenda neachitata.
Sper sa va rezolvati problema. O zi buna.
pai nu am semnat nicaieri ca as fi primit acasa procesul verbal sau ca l-am gasit in cutia postala deci la un moment dat pv se poate anula B-) (oricum nu era acordat prea corect X-( ) va multumesc
nu-i chiar asa, ca daca vreti sa faceti contestatie si sa-l anulati va trebui sa respectati termenul de 15 zile...

av. vasilescu

Model de plângere contravenţională
Domnule Preşedinte,

Subsemnatul(a) [__________________________________________________], identificat cu C.I. seria [__________________________________________________], nr. [__________________________________________________] domiciliat(ă) în [__________________________________________________], formulez următoarea:

Plângere contravenţională

Împotriva procesului-verbal de contravenţie nr. [__________________________________________________], din [__________________________________________________], încheiat de [__________________________________________________]

Solicit:

1. Constatarea corectitudinii [__________________________________________________] (acţiunii reclamantului)

2. Inexistenţa faptei reţinută de organul constatator.

3. Anularea procesului-verbal sus-menţionat.

Motivare:

În fapt, [...] (se expun, pe larg, împrejurările în care a fost sancţionat reclamantul şi motivele de anulare ale procesului-verbal, începând cu motivele de formă şi terminând cu cele de fond.)

În drept, întemeiez plângerea pe dispoziţiile art. 31 şi urm. (în funcţie de motivul de anulare invocat) din O.G. nr. 2/2001.

În dovedirea prezentei înţeleg să mă folosesc de proba cu acte, expertiză tehnică şi martorii: [__________________________________________________], [__________________________________________________], [__________________________________________________], [__________________________________________________], [__________________________________________________].

Data [__________________________________________________]

Semnătura, [__________________________________________________]

Domnului Preşedinte al Judecătoriei [__________________________________________________].

:))
Faptul că nu aţi semnat de primirea PV, nu echivalează cu faptul că nu l-aţi primit.
Dacă veţi face plângere cu mult după expirarea termenului de 15 zile de la data poştei primirii PV, instanţa va invoca din oficiu excepţia tardivităţii şi va respinge contestaţia, chiar dacă veţi motiva că aveţi cutia poştală neîncuiată şi că nu aţi intrat în posesia PV în timp util...
Neexercitarea unui drept procedural în termenul stabilit de lege conduce la decăderea din exerciţiul acelui drept.
Actul procedural îndeplinit de un funcţionar public, în îndeplinirea atribuţiilor sale, are calitatea unui act autentic.
Actul autentic se bucură de prezumţia de autenticitate şi validitate şi face dovada deplină până la înscrierea în fals în ceea ce priveşte data întocmirii sale, în cazul dv.
După expirarea termenului în care acesta putea fi contestat, el devine titlu executoriu şi veţi figura ca datornic la fisc cu suma respectivă, la care se vor adăuga penalităţi şi majorări de întârziere.
Astfel, în cazul în care nu aţi atacat PV în termen, vă recomand să achitaţi amenda pentru a nu plăti ulterior şi majorări plus penalităţi...;)
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

Afisarea procesului-verbal de contraventie la domiciliu Florian C Florian C Buna ziua! Am o problema cu un pv de contraventie de care am aflat dupa un an cand m-am dus sa platesc impozitul. Am aflat ca am de platit o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix ContSters85988 ContSters85988 Buna! In luna [u][b]Ianuarie 2009 [/b][/u]am primit o instiintare precum masina mea a fost inregistrata in luna [b][u]Iunie 2008 [/u][/b] depasind limita de ... (vezi toată discuția)