avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate nica_ramona2002

Activitate nica_ramona2002

Răspuns la discuția Impozit programatori
Am pus intrebarea la Ministerul Muncii. Gasiti mai jos raspunsul . La secretariat mi s-a spus ca noi tb sa facem o petitie catre ministerul muncii, cei de la minister cer o adeverinta de la facultate cu ocupatiile pe care le pot practica.Am scris azi si decanului de la facultate si astept raspuns.

Referitor: aspecte privind Ordinul nr. 250/748/2004


Stimată doamnă,

Cu privire la adresa dumneavoastră prin care solicitaţi clarificarea aspectelor privind prevederile Ordinului nr. 250/748/2004 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator, vă comunicăm următoarele :

Urmare necesităţii de actualizare a prevederilor Ordinului comun nr. 250/748/2004, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a demarat în anul 2012, procedura de actualizare a prevederilor ordinului în concordanţă cu prevederile legale în vigoare, şi respectiv de avizare interinstituţională.

Totodată, precizăm că, procedura de avizare interinstituţională a variantei actualizate a Ordinului nr. 250/2004 elaborată de către grupul de lucru format din specialiştii de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstice, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Educaţiei Naţionale urmează a fi reluată, în scurt timp, datorită modificărilor intervenite prin O.U.G. nr. 96/2012.

Referitor la aspectele semnalate, vă recomandăm să vă adresaţi facultăţii absolvite pentru a vă elibera o adeverinţă din care să rezulte ocupaţiile pe care le puteţi practica.

Menţionăm că, am verificat Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS), iar la specializarea Statistică şi previziune economică nu am găsit informaţii privind ocupaţiile care pot fi practicate de absolvenţii acestei specializări.

Faţă de cele de mai sus, vă adresăm rugămintea de a ne comunica cât mai repede posibil punctul de vedere al facultăţii, pentru a putea actualiza lista specializărilor prevăzute în anexa la Ordinul comun nr. 250/748/2004.

Cu deosebită consideraţie,


Buna ziua, Am terminat facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică in anul 2003, Sectia de Statistica si previziune economica(5 ani); Inteleg acum de la firma de la care lucrez ca nu pot beneficia de reducerea de impozit de 16% pe salariu, deoarece sectia mea nu este trecuta in nu stiu ce 'Anexa 2'. Firma unde am lucrat anterior mi-a dat aceasta reducere de impozit. Pot face ceva sa obtin aceasta reducere?
Buna ziua,

Ieri dmineata, politia comunitara a dispus ridicarea masinii de pe spatiul verde in zona Primaverii. Mentionez ca spatiul verde nu este de fapt spatiu verde ci este pamant batatorit. Este un loc in care se construieste acum un bloc. Am vreo sansa sa castig in instanta?