dar datoriile sunt ale firmei (persoana juridica). pot fi transferate catre administrator? si apoi catre mostenitorii administratorului daca acesta a decedat?
Mama a infiintat o firma in 2000 in care era unic asociat si administrator si a inchiriat un spatiu in baza unui contract cu drept de prelungire de la an la an. Dupa decesul mamei a ramas o datorie la chirie pe care am achitat-o si am continuat sa desfasor activitatea firmei fara nici un drept legal in firma. fratele meu avea o procura prin care mama ii dadea drept de semnatura in firma. Acum proprietarul spatiului si el persoana juridica, nu a mai prelungit contractul de inchiriere, am ramas cu o restanta la chirie ptr care mi-am luat angajament scris ca o voi achita. Urmeaza sa dezbatem succesiunea si vreau sa stiu cum ne va afecta firma asta pe mine si mai ales pe fratele meu.
multumesc
florentina
motivul respingerii, spune proprietara, e ca suprafata pe care s-a construit balconul a fost intabulata anterior si nu mai poate fi intabulata inca o data.si ca suprafata respectiva are 2 proprietari: primaria si locatarii blocului
anul trecut am cumparat un apartament la parterul unui bloc. apartamentul are un balcon de 12 m2 construit de proprietari cu autorizatie de contructie, dar nu poate fi intabulat. Din cauza asta nu se pot face actele de vanzare-cumparare. cum putem sa devenim proprietari pe tot apartamentul? mentionez ca la autorizatia de constructie a balconului toti vecinii si-au dat acordul scris.
multumesc
am un avans de 3000 lei asta insemnand chiria pe urmatoarele 4 luni achitata. mai nou proprietarul a inchiriat altcuiva spatiul (fara a inregistra un alt contract). noii chiriasi s-au apucat de renovari, au distrus gardul, construiesc altul nou... i-am instiintat pe acesti noi chiriasi ca spatiul e deja inchiriat de mine si nu i-a interesat, spunandu-mi ca a-l meu contract va fi reziliat.
intre timp am primit de la proprietar prin posta o hartie cu nr de ordine de la financiar in care ma anunta ca contractul a fost reziliat unilateral.
acum eu stiu ca nu poate fi reziliat asa...
reintegrarea in spatiu dureaza aproape o luna
pana imi iese hotararea ce pot sa fac?
oamenii astia tot fac schimbari in spatiu
voi cere daune ptr fiecare zi in care firma mea nu poate sa isi desfasoare activitatea(pierd bani). nu am incalcat nici o clauza din contract. proprietarul nu a vrut sa incaseze chiria pe luna in curs, dar nu cred ca e vreo problema ptr ca am deja un avans de 3000lei si in contract nu am clauza de reziliere ptr neplata. am penalizari de 0.5% pe zi adica 1euro si atat.
oare trebuia sa ii trimit banii prin posta cu confirmare de primire? o sa ma incurce cu ceva faptul ca nu i-am trimis?
am facut o plangere penala ptr violare de domiciliu si distrugere ieri, si abia luni inaintez actele ptr reintegrare in spatiu. nelinistea mea e ca proprietarul e un om citit, are mai multe procese pe rol si se apara singur. mi-e teama ca nu cumva sa existe vreo lege, ceva cu care ma poate ataca.
contractul de inchiriere este tipizat(cumparat de la xerox), nu are nici o clauza speciala.
numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul contractului este un spatiu de 75 m2 si terasa de 200m2. suma ptr care am semnat 200e/luna si perioada 3 ani cu incepere de la 1.03.2011.
am platit in februarie un avans de 3000lei, pe 1 martie am platit 200e (mentionez ca am chitanta de mana) si problema vina acum pe 1aprilie cand nu mai vrea sa incaseze banii de chirie( motiv -a gasit pe altcineva care vrea sa cumpere spatiul) mi-a schimbat incuietorile si mi-a interzis accesul in spatiu.
printr-un sms m-a anuntat sa nu-l mai deranjez ca mi-a trimis comunicare prin posta ca a reziliat contractul si ne auzim pe 11 apr.
intrebarea e:
cum ar putea sa rezilieze contractul fara acordul meu?