avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am mostenit o casa,un teren si o firma cu datorii.Va ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am mostenit o casa,un teren si o firma cu datorii.Va trebuii sa achit datoriile firmei sau e posibil sa fac succesiunea doar pentru casa si teren?

Mama a infiintat o firma in 2000 in care era unic asociat si administrator si a inchiriat un spatiu in baza unui contract cu drept de prelungire de la an la an. Dupa decesul mamei a ramas o datorie la chirie pe care am achitat-o si am continuat sa desfasor activitatea firmei fara nici un drept legal in firma. fratele meu avea o procura prin care mama ii dadea drept de semnatura in firma. Acum proprietarul spatiului si el persoana juridica, nu a mai prelungit contractul de inchiriere, am ramas cu o restanta la chirie ptr care mi-am luat angajament scris ca o voi achita. Urmeaza sa dezbatem succesiunea si vreau sa stiu cum ne va afecta firma asta pe mine si mai ales pe fratele meu.
multumesc
florentina
Cel mai recent răspuns: fr_florentina , utilizator 15:43, 20 Ianuarie 2012
Moştenitorul achită şi datoriile celui pe care l-a moştenit., proporţional cu cota succesorală, dacă sunt mai mulţi moştenitori.-art.1155 NCC
dar datoriile sunt ale firmei (persoana juridica). pot fi transferate catre administrator? si apoi catre mostenitorii administratorului daca acesta a decedat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la chirie ale unui parinte care a decedat cosmin39 cosmin39 Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea:pot sa fiu eu responsabil si obligat legal de catre proprietar ,sa achit datoriile ramase la chirie si la ... (vezi toată discuția)
Inchirere fara succesiune marynus77 marynus77 Buna ziua, In urma decesului defunctului meu tata, am fost toti mostenitorii la notar unde am facut declaratii de acceptare a succesiunii, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Datornic banca decedat serbanmarius serbanmarius Buna ziua .Mama mea aluat un credit de la Banca in 2007 de nevoi personale.In urma cu 11luni a decedat si de atunci nu s-au mai platit ratele.Am fost la banca ... (vezi toată discuția)