Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea:pot sa fiu eu responsabil si obligat legal de catre proprietar ,sa achit datoriile ramase la chirie si la utilitati,daca acestea au fost facute de catre unul din parintii mei,care locuia singur in acel imobil inchiriat si care intre timp a decedat?Mentionez ca tatal meu era divortat,iar eu sunt singurul copil.Nu am facut succesiune,nu exista testament si nici un fel de bunuri imobile sau mobile lasate in urma decesului,cu exceptia acestor datorii.Proprietarul insista si ma ameninta cu faptul ca eu,in calitate de urmas trebuie sa achit aceste datorii.Nu a existat contract de inchiriere,decat o intelegere verbala intre proprietar si chiriasul decedat.Care este solutia legala si cum se poate rezolva aceasta problema?Va multumesc anticipat.
Proprietarul are tot interesul sa desfasoare acte,actiuni,amenintari cu recuperarea c/v utilitati
Daca proprietarul intelege sa aleaga varianta atacului,si dv puteti sa il informati ca desfasurati demersuri sa anuntati ANAF referitor la existenta sau nu a contractului de inchiriere-pentru verificarea savarsirii unei eventuale infractiuni de evaziune fiscala
Daca tatal dv nu avea bunuri in evidenta respectiv nu exista masa succesorala,inseamna ca dv nu aveti ce dezbate,nu aveti ce mosteni
Daca dv nu aveti bunuri in evidenta,concret,proprietarul chiar daca ar obtine hotarare judecatoreasca favorabila nu ar putea sa va execute
Va multumesc frumos...deci,proprietarul nu poate actiona cu nimic impotriva mea,nici pe cale civila,nici penala?Eventual...sa-mi faca o vizita la locul de munca,pe care din pacate il cunoaste si sa incerce sa exercite presiuni asupra mea, prin sefii mei.Mentionez ca sunt militar si activez intr-o U.M.Cu stima...
Dvs nu ii datorati banii de chirie , cum nu ati mostenit vreun bun in urma tatatlui dvs, nu aveti din ce sa ii platiti datoriile tatatlui. Nu cred ca va va vizita la serviciu, si dvs il puteti denunta pt evaziune.
art 1114 ncc
(2) Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia.