avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchirere fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchirere fara succesiune

Buna ziua,
In urma decesului defunctului meu tata, am fost toti mostenitorii la notar unde am facut declaratii de acceptare a succesiunii, dar nu am inchis-o.
Dupa un timp am hotarat sa inchiriem apartamentul. Ne-am gandit sa facem procuri, insa unul din frati este in Germania. Am inteles ca o procura de acolo trebuie apostilata sau facuta direct la consulat. Am luat in calcul ca acest lucru nu se va realiza prea repede, datorita programului de lucru a fratelui si distanta mare pana la cel mai apropiat consulat.
Am fost la notar si ne-a sfatuim sa inchirieze doar mama, in baza contractului de vanzare cumparare existent. In contractul de inchiriere trebuie sa apara partile. Tatal defunct, va trebui sa apara pe contract de inchiriere?
La fisc, probabil mi se va cere sa apara ambii proprietari in contract. Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: marynus77 , utilizator 18:03, 16 Februarie 2014
Ma pot folosi de art. 345 din noul cod civil?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti folosi de art.1125:

Sezina
Noțiune
Art. 1.125. - Pe lângă stăpânirea de fapt exercitată asupra patrimoniului succesoral, sezina le conferă moștenitorilor sezinari și dreptul de a administra acest patrimoniu și de a exercita drepturile și acțiunile defunctului.


Inchirierea fiind un act de administrare, poate fi incheiat si in lipsa unuia dintre mostenitori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de perioada pe care doriti sa inchiriati.
Oricum, poate inchiria oricand un singur coproprietar fara probleme.
Multumesc pentru raspunsuri. Vreau sa inchirieze mama pe 5 ani, iar daca intre timp facem succesiunea modificam contractul si o sa fim toti trecuti la partea care inchiriaza. O problema ar mai fi. Prietenul de la directia financiara care se ocupa cu chiriile cunoaste partea asta de lege? Parca vad ca ne pune sa facem obligatoriu succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul decesului arendatorului cand inca contractul ... AlexandraMalaiMare AlexandraMalaiMare Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca contractul este valabil, stiu ca se va duce la bun sfarsit de catre mostenitorii acestuia, dar ce acte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. ... gabikriss gabikriss Buna ziua! Acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. Nu facem succesiunea apartamentului in viitorul apropiat. Pot eu ca fiica mostenitoare sa ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere prin imputernicit marynus77 marynus77 Buna ziua, intentionez sa inchiriez un apartament care are deschisa succesiunea. Dupa rezolvarea acesteia vom fi 4 proprietari. De la trei voi avea procura ... (vezi toată discuția)