avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca contractul ...

Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca contractul este valabil, stiu ca se va duce la bun sfarsit de catre mostenitorii acestuia, dar ce acte sunt necesare? Doar actele de stare civila sau certificat de mostenitor sau anexa 24 emisa de catre serviciul de stare civila ? Si in cazul in care arendasul doreste sa incheie un nou contract cu mostenitorii acestuia, se pot prezenta doar cu actele de stare civila unde nu exista posibilitatea de mai mult( nu se inteleg mostenitorii, nu sunt in tara etc )
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 19:45, 2 Aprilie 2021
Contractul ramane valabil daca nu s-a stipulat in cuprinsul sau ca inceteaza prin decesul arendatorului. Pana la dezbaterea succesiunii drepturile si obligatiile arendatorului sunt preluate de succesibili. Incheierea unui nou contract cu mostenitorii poate avea loc numai dupa dezbaterea succesiunii in baza certificatelor de mostenitor care atesta dreptul de proprietate al mostenitorilor.
Dar in cazul in care din diverse motive nu se dezbate succesiune, iar mostenitorii ( fara un document sa ateste acest fapt doar actele de stare civila) fiind decedati autorii sau proprietarii mentionati in actele de proprietate pot incheia contracte de arenda pe numele lor doar cu actele de stare civila? Sau ce act ar fi mai potrivit pentru a face acest lucru? Este destul de complicat, sa " impingi" mostenitorii sa intre in legalitate.
Se poate folosi o declaratie pe propria raspundere? ( in cel mai bun caz la notariat)
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
AlexandraMalaiMare, utilizator
Daca mostenitorii sunt copii, ei pot incheia contractul de arenda fara sa dezbata succesiunea la notar.
Sezina
Articolul 1.125 Cod civil
Noțiune
Pe lângă stăpânirea de fapt exercitată asupra patrimoniului succesoral, sezina le conferă moștenitorilor sezinari și dreptul de a administra acest patrimoniu și de a exercita drepturile și acțiunile defunctului.
Articolul 1.126
Moștenitorii sezinari
Sunt moștenitori sezinari soțul supraviețuitor, descendenții și ascendenții privilegiați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva a unei lociunte, fara a fi dezbatuta succesiunea anaflavi anaflavi As vrea sa stiu ce se poate face in situatia in care fara a fi dezbatuta succesiunea, unul dintre mostenitori ocupa deja toata locuinta ramasa de la parinti, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dislexic dislexic Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp. La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)
Mostenitor sezinar enache ramona enache ramona Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de mostenitor sezinar , pot incheia un contract de arenda avand ca obiect un teren agricol, pana la definitivarea ... (vezi toată discuția)