avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare abuziva a unei lociunte, fara a fi dezbatuta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare abuziva a unei lociunte, fara a fi dezbatuta succesiunea

As vrea sa stiu ce se poate face in situatia in care fara a fi dezbatuta succesiunea, unul dintre mostenitori ocupa deja toata locuinta ramasa de la parinti, respingand accesul celuilalt mostenitor, mentionez ca nu s-a dezbatut inca succesiunea. Dp.d.v. legal este in regula aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: anaflavi , utilizator 20:14, 16 Iunie 2014
acum depinde daca mostenitorul care a ocupat imobilul nu cumva locuia in imobil dinainte de decesul parintilor, daca nu cumva a adus imbunatatiri imobilului, sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa la discutati cu un jurist.
Depinde ce fel de mostenitor! Deduc ca e vorba de fiul/fiica defunctilor, deci e mostenitor sezinar, e mai complicata situatia.

moştenitor sezinar, moştenitor care are posibilitatea juridică de a intra în stăpânirea bunurilor succesorale şi de a exercita drepturile şi acţiunile dobândite de la defunct, fară a fi necesară atestarea prealabilă, pe cale judecătorească, a calităţii de moştenitor. Sunt moştenitori sezinari: rudele în linie dreaptă ale defunctului (ascendenţii şi descendenţii). Sezina are un caracter individual (nu aparţine colectiv tuturor rudelor în linie dreaptă) şi succesiv (se dobândeşte, dacă este cazul, cu efect retroactiv, de la data deschiderii moştenirii, de către moştenitorul subsecvent). Regulile referitoare la sezină sunt imperative şi nu pot fi modificate prin voinţa celui care lasă moştenirea. Fiind un beneficiu al legii, titularul lui poate renunţa la sezină.



Am inteles ce inseamna mostenitor sezinar si ca are drept la 1/2 din mostenire, fiind fiu. Insa ce se poate face in situatia in care ocupa toata locuinta si respinge accesul celuilalt mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenitor sezinar TheThunder49 TheThunder49 Bună ziua! Un moştenitor sezinar pentru dezbaterea succesiuni pe cale judecătoarească are nevoie de un CERTIFICAT DE CALITATE DE MOªTENITOR? (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul decesului arendatorului cand inca contractul ... AlexandraMalaiMare AlexandraMalaiMare Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca contractul este valabil, stiu ca se va duce la bun sfarsit de catre mostenitorii acestuia, dar ce acte ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali monalisa16 monalisa16 Pot fi mostenitori legali descendentii(copiii) unui mostenitor colateral ordinar (var primar cu defunctul,gradul patru) in conditiile in care si acesta e ... (vezi toată discuția)