Buna ziua .Mama mea aluat un credit de la Banca in 2007 de nevoi personale.In urma cu 11luni a decedat si de atunci nu s-au mai platit ratele.Am fost la banca si am dus certificatul de deces si tot ce a cerut banca,inclusiv o copie a asigurari de viata.Firma de asigurare spune ca nu plateste deoarece s-a constata ca in timp ce mama a facut aceasta asigurarae ar fi fost bolnava de inima si ca se afla in registru medicului de familie cu aceasta boala.intrebarea mea este daca eu sunt afectata de aceata situati si daca eu trebuie sa platesc datoria ce sa strans acum la banca. Va multumesc.
Daca firma de asigurare nu va plati veti fi obligat dvs. si eventual ceilalti mostenitori sa platiti...
Incercati sa rezolvati problema foarte exact.
Nu ar strica sa consultati si un avocat daca este vorba de o suma mare pentru a evita probleme pentru ani de zile...
Firma de asigurare a încheiat un contract de asigurare cu mama d-voastră. În acest contract sunt descrise exact clauzele, deci condiţiile de executare ale contractului- obligaţiile fiecărei părţi din contract. Deci vedeţi ce scrie acolo.
Moştenitorii plătesc datoriile şi sarcinile moştenirii proporţional cu cota succesorală- art.1155 NCC
In cazul dvs. se aplica prevederile vechiului cod civil, deci daca nu ati acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar veti plati inclusiv cu bunurile dvs.