avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce coditii imi poate rezilia contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere

numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul contractului este un spatiu de 75 m2 si terasa de 200m2. suma ptr care am semnat 200e/luna si perioada 3 ani cu incepere de la 1.03.2011.
am platit in februarie un avans de 3000lei, pe 1 martie am platit 200e (mentionez ca am chitanta de mana) si problema vina acum pe 1aprilie cand nu mai vrea sa incaseze banii de chirie( motiv -a gasit pe altcineva care vrea sa cumpere spatiul) mi-a schimbat incuietorile si mi-a interzis accesul in spatiu.
printr-un sms m-a anuntat sa nu-l mai deranjez ca mi-a trimis comunicare prin posta ca a reziliat contractul si ne auzim pe 11 apr.
intrebarea e:

cum ar putea sa rezilieze contractul fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters190226 , utilizator 14:40, 14 Aprilie 2011
Nu poate rezilia contractul decat daca exista vreo clauza in acest sens in contract. Solutia este sa o chemati judecata pentru a fi obligata sa respecte contractul. Pe cale de ordonananta presedentiala puteti cere reintegrarea de indata in spatiul inchiriat.
se poate rezilia doar daca au fost incalcate de catre dvs clauzele contractuale, mai mult decat atat, trebuie vazut in contract modalitatile de reziliere...cu siguranta nu-i trebuie acordul dvs pentru a rezilia contractul insa este ilegal sa va interizica accesul in spatiu atata timp cat bunurile sunt ale dvs......nu este mentionat un preaviz??cititi contractul.......
am facut o plangere penala ptr violare de domiciliu si distrugere ieri, si abia luni inaintez actele ptr reintegrare in spatiu. nelinistea mea e ca proprietarul e un om citit, are mai multe procese pe rol si se apara singur. mi-e teama ca nu cumva sa existe vreo lege, ceva cu care ma poate ataca.
contractul de inchiriere este tipizat(cumparat de la xerox), nu are nici o clauza speciala.
Plangerea penala nu va ajuta prea mult, pentru ca un proces penal dureaza/. Solitia este sa-l chemati in judecata, pe ordonanata presedentiala si sa cererti sa fie obligat sa va puna spatiul la dispozitie pana cand se va solutiona litigiul privind rezilierea contractului/. Deci, e nevoie si de o actiune civila separata prin care sa solicitati instantei ca locatorul sa fie obligat sa respecte contractul de inchiriere/.
Daca vrea sa vanda, era obligat sa va notifice in scris cu cel putin 60 de zile inainte de vanzare pt. a respecta dreptul de preemptiune al chiriasului. Proprietarul nu putea rezilia contractul decat pentru neexecutarea obligatiilor ce decurg din el si doar in instanta.Actionati-l in judecata pt. nerespectarea contractului, inscrieti litigiul in CF si cereti si daune.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
lazu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)