avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce coditii imi poate rezilia contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere

numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul contractului este un spatiu de 75 m2 si terasa de 200m2. suma ptr care am semnat 200e/luna si perioada 3 ani cu incepere de la 1.03.2011.
am platit in februarie un avans de 3000lei, pe 1 martie am platit 200e (mentionez ca am chitanta de mana) si problema vina acum pe 1aprilie cand nu mai vrea sa incaseze banii de chirie( motiv -a gasit pe altcineva care vrea sa cumpere spatiul) mi-a schimbat incuietorile si mi-a interzis accesul in spatiu.
printr-un sms m-a anuntat sa nu-l mai deranjez ca mi-a trimis comunicare prin posta ca a reziliat contractul si ne auzim pe 11 apr.
intrebarea e:

cum ar putea sa rezilieze contractul fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters190226 , utilizator 14:40, 14 Aprilie 2011
voi cere daune ptr fiecare zi in care firma mea nu poate sa isi desfasoare activitatea(pierd bani). nu am incalcat nici o clauza din contract. proprietarul nu a vrut sa incaseze chiria pe luna in curs, dar nu cred ca e vreo problema ptr ca am deja un avans de 3000lei si in contract nu am clauza de reziliere ptr neplata. am penalizari de 0.5% pe zi adica 1euro si atat.
oare trebuia sa ii trimit banii prin posta cu confirmare de primire? o sa ma incurce cu ceva faptul ca nu i-am trimis?
Chiar daca nu aveti clauza de reziliere pentru neplata chiriei, contractul poate fi reziliat pentru asta. Contractul de locatiune este un contract bilateral, oneros, in care partile au drepturi si obligatii reciproce. Neindeplinirea obligatiilor asumate prin contract nu poate duce decat la reziliere. Numai ca rezilierea se poate face, fie pe calea unui pact comisoriu expres de gradul IV, fie pe calea unei actiuni in justitie. Faptul ca in contract nu exista un pact comisoriu cu privire la rezilire in caz de nelata a chiriei nu va pune la adapost de reziliere. Deci, sfatul meu este sa ii trimiteti banii prin posta ori sa-i consemnati la CEC la dispozitia locatorului. Chiar daca refuza sa-i primeasca, aveti constituita dovada ca sunteti un chirias de buna-credinta si ca v-ati achitat de obligatia platii chiriei/. Pentru faptul ca locatorul nu si-a respectat obligatia de a va asigura linistita si deplina folosinta a spatiului inchiriat, puteti sa-i cereti daune interse pe cale unei actiuni judiciare in pretentii.
am un avans de 3000 lei asta insemnand chiria pe urmatoarele 4 luni achitata. mai nou proprietarul a inchiriat altcuiva spatiul (fara a inregistra un alt contract). noii chiriasi s-au apucat de renovari, au distrus gardul, construiesc altul nou... i-am instiintat pe acesti noi chiriasi ca spatiul e deja inchiriat de mine si nu i-a interesat, spunandu-mi ca a-l meu contract va fi reziliat.
intre timp am primit de la proprietar prin posta o hartie cu nr de ordine de la financiar in care ma anunta ca contractul a fost reziliat unilateral.
acum eu stiu ca nu poate fi reziliat asa...
reintegrarea in spatiu dureaza aproape o luna
pana imi iese hotararea ce pot sa fac?
oamenii astia tot fac schimbari in spatiu
O actiune pe ordonanata presedentiala pentru reitegrare in spatiu. Oricum, pe noii chiriasi nu-i puteti scoate din spatiu cu forta in lipsa unei sentinte judecatoresti. Ar insemna sa va faceti dreptate singur ceea ce in termeni penali este tulburare de posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)