avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate SimoS

Activitate SimoS

In prezent societatea mea (care desfasoara comert cu amanuntul) este inregistrata in scop de TVA aplica si TVA la incasare, insa doresc ca din aprilie sa devina neplatitoare de TVA. Problema este ca in soldul contului 371 se regaseste si marfa la care am dedus TVA si marfa la care urma sa deduc TVA in momentul platii si marfa achizitionata de la neplatitori de TVA. Cum fac ajustarea de TVA in cazul asta, eu neputand sa identific exact la marfa din stoc pentru ce articole am dedus deja TVA? Si ce fac cu soldul contului 4428 (TVA neexigibila la plata)? Multumesc!
Răspuns la discuția Procedura de detasare
Referitor la detasare, conform art. 47 drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea. In ce conditii salariatul detasat poate fi platit in continuare de firma care l-a detasat?
S-a cumparat pe societate un autoturism al carui pret de achizitie este de 1750 lei. Il pot considera obiect de inventar?
Discuție Stagiu somaj
Se pot lua in considerare la stabilirea stagiului de cotizare la somaj 3 luni in care salariatul nu are toate zilele lucrate (ii lipsesc 4, 8, respectiv 10 zile in care a fost in concediu fara plata)? In ultimele 24 luni nu are decat 12 luni lucrate, dintre care cele 3 incomplete. In legea 76/2002 nu am gasit specificat ca trebuie ca cele 12 luni sa fie complete. Ma mai gandesc la o solutie: sa lucreze inca o luna, astfel sa compenseze cele 22 zile lipsa.
Daca nu am sedii secundare completez sau nu impozitul pe venitul din salarii in sectiunea F1 - sediu principal? Multumesc!
Răspuns la discuția REVISAL 2010
Multumesc mult. Dar celelalte raportari pe discheta depuse pentru aceasta firma apar, una singura nu se regaseste si salariatii imi apar in continuare activi. Voi merge insa la ITM ca sa clarific problema.
Nu, nimic de genul acesta. Transmiterea la momentul respectiv s-a facut prin discheta (nu online) si am primit numar de inregistrare de la ITM. Acum cateva zile am inceput sa transmit online si verificand rapoartele de preluare care apar pe portalul inspectia muncii, acea inregistrare de pe discheta nu se regaseste in lista si implicit nici ce continea (incetare contracte de munca) nu a fost operat la ITM. Ma gandesc ca poate s-a preluat gresit discheta pe o alta firma.
Accesand revisalul online, am descoperit ca nu imi apare o preluare de anul trecut transmisa prin discheta, cu toate ca am adresa de inaintare vizata de ITM pentru acea transmitere. Din aceasta cauza apar in continuare cu contracte active 3 salariati carora le incetasem la data respectiva contractele. Stie cineva care ar putea fi eroarea?
Am urmatoarea situatie: contract perioada determinata 10.02.2011-10.04.2011. Vreau sa-l prelungesc pe inca 2 luni. Este corect daca pentru inregistrarea in Revisal fac decizie de incetare cf art 56 lit j, pentru primul contract si apoi il inregistrez pe al doilea 10.04.2011-10.06.2011 sau trebuie sa pastrez data initiala 10.02.2011-10.06.2011? Multumesc mult.