avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate Mona Zanescu

Activitate Mona Zanescu

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2011 a operatorilor economici, aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2234/29 iunie 2011 se aplică de persoanele care aplică Reglementările contabile conforme cu Directiva a patra a Comunităţilor Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3055/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri peste echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro.
Potrivit pct. 2.18 din Anexa la Ordin, operatorii economici care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la 30 iunie 2011, cei care în tot semestrul I 2011 s-au aflat în inactivitate temporară, precum şi persoanele juridice care se află în curs de lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportări contabile la 30 iunie 2011.

Nu întocmesc raportări contabile nici entităţile nou-înfiinţate în cursul anului 2011.
Pentru 30 iunie 2011 există doar obligaţia de a depune raportări contabile de către entităţile care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri peste echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro.
Pentru aceeaşi dată, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice nu se mai depun declaraţii de către anumite entităţi.

entitatile nou infiintate nu depun raportari la 30.06.2011 , la ce cifra de afaceri te reportezi ? zero deci sub 35000 euro sau 149968 ron
este adevarat ca poprirea inceteaza dupa cinci ani de la data infiintarii conform cartea a v-a drept civil ?asat daca pana atunci s-au facut platile corect ?
Răspuns la discuția executare silita
da s-au contestat sumele odata cu contestatia la executare , masina deci nu ar trebui sa ma obosesc sa o gasesc ?
Buna ziua , as dori sa primesc o informatie in legatura cu cazul meu : concret , in anul 2004 am fost asociat unic la o societate care a contractat in sistem leasing operational ( chirie ) o camioneta Fiat Doblo.In acel moment contractul de leasing l-am semnat eu in calitate de utilizator dar m-au pus sa-l semnez si in calitate de garant persoana fizica tot eu.Ulterior, am cesionat firma cu tot activul si pasivul societatii .Pana la data cesionarii au fost platite la zi toate ratele de leasing.Dupa plecarea mea au mai fost platite timp de aproape 1 an , apoi nu s-a mai platit nimic, societatea intrand in faliment .Contractul de leasing se inchidea in sept sau oct 2009 .In luna august 2009 societatea de leasing a cerut executarea mea silita pe motiv ca ei nu s-au inscris la masa credala in momentul falimentului societatii si eu am semnat ca garant.DAR : eu nu am fost anuntata NICIODATA ca societatea nu a mai platit ratele, nu am stiut de neplata lor si mai mult, ei nu au cautat niciodata masina sa vada unde este si ce s-a intamplat cu ea( nu au intrat in posesia ei nici acum ).Au inceput executarea silita la aproape trei ani din momentul neplatii ratelor .In contractul de leasing este stipulat cu litere mici ca ptr intarziere se percep penalitati de 200 euro pe zi .Astfel : de la o suma acordata de 15.000 euro s-a ajuns la o executare silita de 127.400 euro pentru o masina de nimic.Am facut contestatie la executare si am pierdut inclusiv la recurs .In prezent am poprire pe salariu deoarece nu posed bunuri mobile sau imobile .Se mai poate face ceva ? Daca eu caut masina si o gasesc pot s-o predau si se stinge poprirea sau cum se procedeaza ? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns .