avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

Buna ziua , as dori sa primesc o informatie in legatura cu cazul meu : concret , in anul 2004 am fost asociat unic la o societate care a contractat in sistem leasing operational ( chirie ) o camioneta Fiat Doblo.In acel moment contractul de leasing l-am semnat eu in calitate de utilizator dar m-au pus sa-l semnez si in calitate de garant persoana fizica tot eu.Ulterior, am cesionat firma cu tot activul si pasivul societatii .Pana la data cesionarii au fost platite la zi toate ratele de leasing.Dupa plecarea mea au mai fost platite timp de aproape 1 an , apoi nu s-a mai platit nimic, societatea intrand in faliment .Contractul de leasing se inchidea in sept sau oct 2009 .In luna august 2009 societatea de leasing a cerut executarea mea silita pe motiv ca ei nu s-au inscris la masa credala in momentul falimentului societatii si eu am semnat ca garant.DAR : eu nu am fost anuntata NICIODATA ca societatea nu a mai platit ratele, nu am stiut de neplata lor si mai mult, ei nu au cautat niciodata masina sa vada unde este si ce s-a intamplat cu ea( nu au intrat in posesia ei nici acum ).Au inceput executarea silita la aproape trei ani din momentul neplatii ratelor .In contractul de leasing este stipulat cu litere mici ca ptr intarziere se percep penalitati de 200 euro pe zi .Astfel : de la o suma acordata de 15.000 euro s-a ajuns la o executare silita de 127.400 euro pentru o masina de nimic.Am facut contestatie la executare si am pierdut inclusiv la recurs .In prezent am poprire pe salariu deoarece nu posed bunuri mobile sau imobile .Se mai poate face ceva ? Daca eu caut masina si o gasesc pot s-o predau si se stinge poprirea sau cum se procedeaza ? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns .
Cel mai recent răspuns: Cristina Daniela Virban , Avocat 00:32, 9 Aprilie 2011
Gasirea si returnarea masinii obiect al contractului de leasing nu poate avea ca efect incetarea executarii silite impotriva d-voastra (sub forma popririi, la acest moment) pentru suma de 127.400 euro. Din cele ce ati scris, reiese ca obiectul executarii silite este plata sumelor reprezentand penalitati de intarziere in restituirea bunului obiect al contractului. Ati incercat sa faceti, pe calea contestatiei la executare, si contestatie la titlul executoriu (contract de leasing)?
da s-au contestat sumele odata cu contestatia la executare , masina deci nu ar trebui sa ma obosesc sa o gasesc ?
Masina este proprietatea societatii de leasing; asadar, in momentul de fata, d-voastra nu aveti niciun drept cu privire la aceasta; interesul d-voastra pentru recuperarea de catre societatea de leasing a masinii ar exista numai in cazul in care si in prezent vi se mai calculeaza cei 200 euro/zi de intarziere, ceea ce nu mai este posibil. Execuatrea silita nu putea fi inceputa decat in baza unui titlu care sa cuprinda o creanta certa, lichida si exigibila.
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat care va poate oferi o opinie juridica in baza actelor pe care d-voastra i le veti prezenta cu privire la aceasta speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somati executare IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua In anul 2006 am incheiat ca persoana fizica un contract de leasing auto pe o perioada de 5 ani. Am achitat un avans de 20000 lei si un numar de 26 ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre societate de leasing florynela florynela Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Pentru o datorie de 5000 lei adica aproape 65 de zile intarziere la plata, societatea de leasing face cerere ... (vezi toată discuția)
Somatie plata rate restante- dupa reziliere leasing si predare bun axw axw Buna ziua, Am luat in leasing o masina in 2007 pe persoana juridica. Datorita situatiei economice in 2009 nu am mai putut plati ratele urmand ca in octombrie ... (vezi toată discuția)