avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie plata rate restante- dupa reziliere leasing si ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie plata rate restante- dupa reziliere leasing si predare bun

Buna ziua,
Am luat in leasing o masina in 2007 pe persoana juridica. Datorita situatiei economice in 2009 nu am mai putut plati ratele urmand ca in octombrie firma de leasing sa imi rezilieze contractul unilateral(fara stiinta mea) si sa trece la executare silita. Drept urmare eu am predat obiectul contractului reziliat. Dosarul s-a inchis. Ei bine mersi au vandut masina recuperand astfel tot, mai mult decat atat pe langa toate restantele mele, taxe de somatii si recuperare si evident ratele ramase pana la sfarsitul perioadei au mai adaugat un "adaos" de cca 2000 euro la pretul de vanzare a masinii. Deci eu am pierdut imens de mult iar ei astazi deja au iesit cu profit mai mult decat vroiau de la mine. Astazi primesc instiintare de plata in legatura cu ratele mele restante. Pai daca ei au recuperat acea suma si in plus nu mai am relatie contractuala cu ei se poate sa mai ceara ceva?. Reprezentantul mi-a comunicat cand am predat bunul ca nu mai am nici o datorie fata de firma de leasing. Cum explicati, si ce recomandati sa fac? Pe mine incepe sa ma deranjeze tare de tot dupa cat am platit au mai si luat si acum mai vrea si bani .
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
axw, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dianys , utilizator 23:14, 22 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Luati legatura cu firma si intrebati ce este cu aceasta instintare, iar daca va "treziti" cu executare, aveti posibilitatea unei contestatii la executare( art. 399 c.p.c.) si eventual intoarcerea executarii in temeiul art 404 si urm. c.p.c.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat in situatia in care lucrurile nu se lamuresc si ajungeti in instanta ( contetatie la executare).
Cu stima !
Buna ziua!
Credeti ca in cazul nostru s-ar putea atinge de bunurile persoanelor fizice asociati ai societatii si/sau administratorului societatii. Mentionez ca in firma sunt in proportie mai mica asociati romani si in proportie mai mare cetateni UE. Va rog ajutor.
Cu stima!
Pana ce nu se ajunge in instanta, nimeni nu are dreptul sa se atinga de nici un bun. In orice caz, in conditiile in care autoturismul a fost pe societate, iar contractul s-a semnat pe societate, atunci garantat nu se va atinge de bunurile private ale asociatilor companiei pe care o detineti / reprezentati. In orice caz, in conditiile in care nu se rezolva situatia pe cale amiabila, va sfatuiesc sa fiti reprezentat de un avocat.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Dianys, utilizator
Vrem sa initiem proc. falimentului. Credeti ca aceasta ar fi alegere buna?
Scuze de intarziere.. daca inca nu a reusit sa se recupereze bunul, mergeti pe insolventa.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , situația mea este următoarea ; am luat o masina ... denisaone denisaone Buna seara , situația mea este următoarea ; am luat o masina in rate de la o firma pe numele soțului meu ( eu fiind garant) din imposibilitate de plata am ... (vezi toată discuția)
Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing simoione simoione Buna ziua! Ma confrunt in prezent cu o problema juridica si as vrea sa vad cateva pareri inainte de a lua o decizie . Firma mea are incheiate doua ... (vezi toată discuția)