avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

leasing

buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am intarziat cu plata ratelor ma obliga sa predau masina chiar daca eu as dori sa le platesc in continuare,nu as vrea sa renunt la ea dar din cauza unor probleme de familie nu am reusit sa fiu cu ratele la zi ,va multumesc
Faptul ca nu ati platit ratele de leasing mai mult de doua luni consecutiv de la data scadenta stabilita in contract a facut posibila rezilierea unilaterala a contractului de leasing.
Intrucat sunteti in culpa nu aveti mijloace juridice de a putea solicita in instanta o eventuala anulare a rezilierii contractului. Puteti totusi incerca sa va adresati motivat societatii de leasing...
Tot ceea ce puteti face (daca ati predat deja bunul finantat) este sa evitati si plata ratelor de leasing pana la sfarsitul contractului, a platii valorii reziduale, a platii eventualelor cheltuieli de repozitionare, s.a. - bineinteles daca acestea au fost cerute de catre finantator.
buna ziua va multumesc ,domnul avocat nu am predat masina inca dar nu stiu cum e mai bn sa sun la ei si sa ajung la o intelegere sau sa predau masina domnului jurist de la leasing va multumesc
Daca rezilierea contractului de leasing v-a fost deja notificata cel mai bine ar fi sa predati autoturismul (plus a doua cheie si actele de inmatriculare) pe baza de proces verbal incheiat la sediul lor.
Spun aceasta in ideea de a evita penalitati si rate restante.
Practica societatilor de asigurare este de a "lungi" termenul de predare tocmai in ideea de a mai putea solicita inca una, doua sau mai multe astfel de rate.
domnul avocat nu am primit nici o notificare dar nu mai inteleg nimic am sunat la leasing la recuperari si ei miau zis ca pot ajunge la o intelegere cu firma de recuperari la care a fost trimis dosarul iar dnul jurist de la aceasta firma spune ca nu depinde de dnealui si ca astazi la ora 17 vine sai predau masina de acasa cum credeti ca trebuie sa procedez va rog sami raspundeti urgent cu stima si respect mihaela va multumesc
Firma de leasing ar fi trebuit intai sa va notifice existenta unui debit.
Ulterior ar fi trebuit sa va transmita o a doua notificare referitoare la rezilierea unilaterala a contractului de leasing si stabilirea cuantumului ratelor restante si al penalitatilor de intarziere.
Personal va sfatuiesc sa amanati predarea autoturismului si sa va deplasati personal la sediul societatii de leasing pentru clarificarea problemelor.
Orice predare ar trebui sa aibe loc la sediul finantatorului, in timpul zilei (pe lumina) pentru verificarea starii autoturismului si incheierea unui proces verbal de predare primire.
Modul ales de catre juristul firmei de a se realiza predarea bunului este putin suspect.
Solicitati intai documentele in baza carora juristul solicita predarea masini si cereti ragaz de 1-2 zile sa le studiati, eventual impreuna cu avocatul dvs.
Inventati orice pretext pentru a nu preda astazi masina. Puteti spune ca astazi ati facut o plata si ca in cursul zilei de maine banii se vor afla in contul firmei, etc.

Alte discuții în legătură

Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)
Leasing auto ferarumihaela ferarumihaela Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie si anume . Am un leasing pt un cap tractor.Nu am platit vreo 3 rate din cauza ca nu mai este de munca.Nu vor ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite catre soc de leasing puiu_luca puiu_luca buna ziua , nu am platit ultimile trei rate la camionul achizitionat in leasing, deoarece nu am incasat banii pt lucrarile efectuate, cei de la com de ... (vezi toată discuția)