avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate neplatite catre soc de leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate neplatite catre soc de leasing

buna ziua ,
nu am platit ultimile trei rate la camionul achizitionat in leasing, deoarece nu am incasat banii pt lucrarile efectuate,
cei de la com de drumuri si autostrazi nezic ca nu au bani pana in februarie, si deci nici eu nu pot achita probabil ratele pana atunci
am primit notificare cu intentie de reziliere a contractuluide leasing.
pot sa faca aceasta fara nici o hotarare de la tribunal? sau altceva de genul acesta ,
eu as vrea sa taraganez putin lucrurile pana o sa am banii. daca nu le predau camionul ce imi pot face? si prin februarie sa le achit ratele
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:52, 16 Decembrie 2009
Daca ati primit deja o notificare de intentie de reziliere a contractului de leasing ar fi bine sa va adresati societatii de leasing in vederea acordarii unui termen de gratie.
Incercati in acelasi timp sa platiti macar o rata sau o parte din penalizari. Faptul de a plati o anumita suma ar trebui sa fie de natura a paraliza intentia de reziliere unilaterala a contractului.
In momentul in care intervine rezilierea contractului de leasing pe motivul intarzierii la plata ratelor cred ca nu mai puteti face nimic, in afara de, evident, predarea bunului finantat si achitarea ratelor restante insotite de penalizari.
Daca nu predati bunul (camionul) la rezilierea contractului va trebui sa achitati in continuare rate si penalizari rezultate din folosinta bunului. In tot acest timp firma de leasing are posibilitatea sa urmaresca bunul si sa solicite recuperarea sa pe orice cale (civila / penala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de leasing puiu_luca puiu_luca buna. am si eu o problema, si as vrea un raspuns de specialitate daca se poate. am ajuns in imposibilitatea de a pati ultimile trei rate de leasing la un ... (vezi toată discuția)
Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Contract leasing financiar titlu executoriu stefanescucris stefanescucris In anul 2007 am incheiat cu Romstal Leasing un contract de leasing financiar pentru doua camioane In februarie 2009, datorita problemelor financiare cu care ... (vezi toată discuția)