avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reziliere contract de leasing
Discuție deschisă în Executare silită

reziliere contract de leasing

buna.
am si eu o problema, si as vrea un raspuns de specialitate daca se poate.
am ajuns in imposibilitatea de a pati ultimile trei rate de leasing la un camion datorita faptului ca nu am incasat banii pt lucrarile pt com. drumuri si autostrazi . mai mult acestia ne-au comunicat ca pana in februarie nu au sa ne dea banii.
eu as vrea sa intarzii cumva predarea masinii daca firma de leasing o va cere pana ca primesc bani si voi fi in stare sa schit ratele scadente.
ce se intampla daca nu predau camionul pana am banii si atunci imi achit datoriile la zi? precizez ca am primit instiintare de intentie de reziliere a cont de leasing
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 11:37, 17 Decembrie 2009
Daca ati primit deja o notificare de intentie de reziliere a contractului de leasing ar fi bine sa va adresati societatii de leasing in vederea acordarii unui termen de gratie.
Incercati in acelasi timp sa platiti macar o rata sau o parte din penalizari. Faptul de a plati o anumita suma ar trebui sa fie de natura a paraliza intentia de reziliere unilaterala a contractului.
In momentul in care intervine rezilierea contractului de leasing pe motivul intarzierii la plata ratelor cred ca nu mai puteti face nimic, in afara de, evident, predarea bunului finantat si achitarea ratelor restante insotite de penalizari.
Daca nu predati bunul (camionul) la rezilierea contractului va trebui sa achitati in continuare rate si penalizari rezultate din folosinta bunului. In tot acest timp firma de leasing are posibilitatea sa urmaresca bunul si sa solicite recuperarea sa pe orice cale (civila / penala).
multumesc. eu nu intentionez sa nu platesc sa folosesc camionul si sa nu platesc ratele, vrea eventusl daca se ajunge pana acolo ca sa vina sa-l recupereze sa nu lil dau vre-o luna doua pana fac rost de bani si atunci o sa platesc rate si penalitati pt ca eu am de lucru cu camionul
Doar societatea de leasing va poate ajuta. Daca ratele sunt doar trei cred ca aveti sansa unei reesalonari date fiind conditiile economice.
Platiti macar o rata, precum si asigurarea la zi si discutati urgent cu societatea de leasing, deoarece odata reziliat contractul, este aproape imposibil ca leasingul auto respectiv sa fie pus in cursul normal, dupa achitarea restantelor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate neplatite catre soc de leasing puiu_luca puiu_luca buna ziua , nu am platit ultimile trei rate la camionul achizitionat in leasing, deoarece nu am incasat banii pt lucrarile efectuate, cei de la com de ... (vezi toată discuția)
Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing tiriac ionut.enache ionut.enache azi am primit adresa de reziliere a contractului de leasing prin care sunt instiintat ca tre sa predau camion. intrebarea este daca platesc restantele adica 2 ... (vezi toată discuția)