Mama nepotilor irita situatia in sine,care nu s-a implicat deloc in cheltuieli(inmormantare) ,iar acuma vine cu pretentii.Din acest motiv sunt confuza cu deciziile mele,dar vreau sa-i dau o lectie.Multumesc pentru toate mesajele primite.
Nu am facut nici un act momentan de aceea nu stiu cum sa procedez,mai exact cum sa incep.Toate actele de deces a mamei,actele casei ,chitantele de la inmormantare si dupa sunt la mine.
Cheltuielile cu inmormantarea mamei ,eu le-am suportat neimplicandu-se nimeni,iar in 2005 am adus imbunatatiri la apartament de 6000 euro,pot sa-mi recuperez banii dupa atata vreme,sunt 8 ani de la decesul mamei,atunci nimeni nu a avut pretentii.
Se poate prin notariat ,fusesem informata daca nu s-a dezbatut mostenirea in 6 luni de la decesul mamei,se face prin tribunal,sau au aparut modificari prin noul cod civil.
Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti in uramtorea problema.Mama mea a decedat in 2003 iar pe urma ei a ramas un apartament,suntem 2 frati din care fratele meu a decedat in 1998 inaintea mamaei,si fratele meu are la randului lui 2 copii,din care unul a decedat 2009 avand si el la randul lui un copil.In urma decesului mamei nu s-a facut succesiunea.Tin sa mai spun ca eram frati vitregi.iar mama era singura proprietara a apartamentului deoarece nu s-a recasatorit.Pentru efectuarea succesiunii care ar fi pasii,si care este partea mea de mostenire?Multumesc!