Multumesc frumos.
Sa inteleg ca aceasta actiune de granituire si revendicare o voi folosi doar in cazul in care vecinul nu este de acord cu cedarea in acte a celor 10ari?
Dar daca vecinul recunoaste hotarul si faptul ca dezmembrarea din 2001 a fost gresita si i s-a atribuit mai multa suprafata pe hartie decat in teren, ce solutie am ca documentele sa corespunda cu situatia reala (cat folosesc sa apara si in documente)?
In 2004 fratele meu a cumparat un teren fara a-l masura. Acum vrea sa imi dea si mie o parte si in prealabil l-a masurat. In urma masuratorii s-a constatat ca suprafata din teren e mai mare cu 10ari fata de suprafata din contract. Expertul topografic, in urma verificarilor, a constatat ca vechiul proprietar a facut o dezmembrare gresita in 2000. Latimea terenului nostru este fizic de 30m iar pe schita de dezmembrare din 2001 apare 20m. In concluzie suprafata cumparata de fratele meu este mai mica in documente iar a vecinului este mai mare. El foloseste efectiv mai putin cu 10ari fata de cat are in hartiile sale. Ce e de facut acum in contextul in care pana la acest moment limita dintre cele doua terenuri a fost acceptata? Cum sa procedez daca vecinul recunoaste ca foloseste mai putin decat detine in acte? Cum sa procedez daca vecinul nu vrea sa cedeze pe hartie 10ari din ceea ce detine scriptic si eu folosesc fizic?
Detin un teren in indiviziune cu inca 4 persoane: un vecin cu care ma inteleg si inca doua persoane care sunt decedate de multa vreme, despre unul avem cunostinta cine ar fi urmasii dar despre celalalt nu stim absolut nimic. Vecinul detine fizic mai putin teren decat are in hartii. La buna intelegere am decis ca hotarul care ne desparte este recunoscut de amandoi indiferent de suprafata rezultata. In primul rand as dori sa stiu care este modalitatea de scoatere din indiviziune si care ar fi costurile actuale iar in al doilea rand cum putem transfera proprietatea pe care eu o detin in acte catre vecinul care o foloseste in fapt. Multumesc frumos.