avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schita dezmembrare gresita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schita dezmembrare gresita

Buna ziua,

In 2004 fratele meu a cumparat un teren fara a-l masura. Acum vrea sa imi dea si mie o parte si in prealabil l-a masurat. In urma masuratorii s-a constatat ca suprafata din teren e mai mare cu 10ari fata de suprafata din contract. Expertul topografic, in urma verificarilor, a constatat ca vechiul proprietar a facut o dezmembrare gresita in 2000. Latimea terenului nostru este fizic de 30m iar pe schita de dezmembrare din 2001 apare 20m. In concluzie suprafata cumparata de fratele meu este mai mica in documente iar a vecinului este mai mare. El foloseste efectiv mai putin cu 10ari fata de cat are in hartiile sale. Ce e de facut acum in contextul in care pana la acest moment limita dintre cele doua terenuri a fost acceptata? Cum sa procedez daca vecinul recunoaste ca foloseste mai putin decat detine in acte? Cum sa procedez daca vecinul nu vrea sa cedeze pe hartie 10ari din ceea ce detine scriptic si eu folosesc fizic?
Cel mai recent răspuns: davraam , utilizator 22:05, 13 Aprilie 2011
Actiune in granituire si revendicare, ca parat vecinul.Cu cerere de expertiza topo.
Multumesc frumos.
Sa inteleg ca aceasta actiune de granituire si revendicare o voi folosi doar in cazul in care vecinul nu este de acord cu cedarea in acte a celor 10ari?
Dar daca vecinul recunoaste hotarul si faptul ca dezmembrarea din 2001 a fost gresita si i s-a atribuit mai multa suprafata pe hartie decat in teren, ce solutie am ca documentele sa corespunda cu situatia reala (cat folosesc sa apara si in documente)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie teren vasile ionel vasile ionel Ce pot face daca vecinul meu si-a inregistrat o lucrare la OCPI peste doua numere topografice cu care nu se invecineaza (eu am nr. top 66a si ma invecinez in ... (vezi toată discuția)
Mutare gard si inscriere carte funciara Mircea Razvan Mircea Razvan Tatal meu veteran de razboi impreuna cu mama mea au achizitionat un teren de 500m.p. in 1957 la Busteni.La acea data nu erau consemnate laturile ci numai ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)