avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mutare gard si inscriere carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mutare gard si inscriere carte funciara

Tatal meu veteran de razboi impreuna cu mama mea au achizitionat un teren de 500m.p. in 1957 la Busteni.La acea data nu erau consemnate laturile ci numai vecinii.In 1990 au obtinut autorizatie de constructie de la primarie si au construit o cabana de lemn.La acea vreme s-au solicitat numai planuri de situatie1/1000 si 1/5000.Nu au platit impozit datorita legii 18/1994.; neavand alta proprietate.Terenul din latura de sud, inca faneata s-a tanzactionat repetat pana in 1999.Toti proprietarii dezinteresandu-se de gard, vitele din zona intrau si pasteu patrunzand si in incinta curtii noastre.Tatal meu a construit un gard pentru protectie intre aceste doua proprietati masurand in od aproximativ cu pasul.Acum ultimul proprietar i-a solicitat o semnatura pentru a se inscrie in cartea funciara in scopul de a vinde.Nu a dat semnatura.Masurand terenul nostru, cu un inginer cadastrist am constat ca terenul are in realitate doar 480 de m.p.Cerand de la primarie rolul fiscal am constatat ca si primaria fara sa instiinteze proprietarul a diminuat terenul scriptic de la 500m.p cat este in acte la 475 m.p.Din discutia telefonica cu cadastristul vecinilor am aflat ca acestia detin in actul lor de vanzare -cumparare tot 500m.p. dar in realitate pe teren au peste 520m.p. Deci detin teren luat de la noi dar si chiar mai mult.Dorim sa facem cadastru si cartea funciara pe suprafata detinuta in actul nostru de vanzare cumparare si in autorizatia de constructie.Cum procedam cu gardul dintre proprietati ce in mod gresit a fost edificat de tatal meu? Il putem demola si muta conform masuratorii si planurilor inginerului nostru topo? Cand? Inainte de masuratoare, sau dupa ce ies actele de la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara? Pot acesti vecini ce doreau sa se improprietareasca de la parintii mei cu un lot de 20 m.p. sa ne atace pentru tulburare de posesie daca realiniem gardul pe granita corecta.? Cum procedam cu primaria Busteni care si ea a diminuat suprafata terenului in mod nejustificat?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:48, 29 Iulie 2010
Daca nu ajungeti la o intelegere cu vecinii (eventual apeland la institutia medierii) va fi necesar sa promovati actiune in granituire si revendicare la instanta judecatoreasca.. Ulterior veti intocmi actele pentru OCPI
Daca nu ajungeti la o intelegere cu vecinii,in documentatia cadastrala va apare odata suprafata din acte (500 mp) si apoi cea imprejmuita si rezultata din masuratoare.
Faceti actiune in instanta in granituire si revendicare,ca parati vecinii din toate laturile(chiar cu cei cu care va intelegeti bine,pentru opozabilitate-le explicati ca nu aveti nimic cu ei dar asta inseamna pv.vecinatate) si orasul Busteni prin primar ,cereti expertiza topo si inclusiv obligatia OCPI de a inscrie suprafata reala ,masurata din actele pe care le detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren - suprafete care se suprapun. actiunea impotriva cui va fi pornita? rachima rachima Ma confrunt cu urmatoarea problema: Detin un teren care pana in prezent nu a fost intabulat. De curand am inceput demersurile pentru intabularea acestuia, ... (vezi toată discuția)
Cadastru dragos64 dragos64 buna ziua! am cumparat in 1991 casa bunicilor si pe act nu am decat 250 mp.pentru ca atat permitea legea la vremea respectiva, ulterior am facut cerere la ... (vezi toată discuția)
Teren furat de vecini nicusan nicusan fratele meu care nu locuieste in tara, are un teren cumparat de ~15 ani.Intre timp vecinii au intrat si in stanga si in dreapta, pe terenul lui,mutand ... (vezi toată discuția)