avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

buna ziua! am cumparat in 1991 casa bunicilor si pe act nu am decat 250 mp.pentru ca atat permitea legea la vremea respectiva, ulterior am facut cerere la primarie si comisia de fond funciar in urma masuratorii terenului mi-a dat proces verbal de punere in posesie si schita cu masuratoarea facuta de ei pt.1044 mp.cat are tot terenul care este si inprejmuit iar in 2003 prefectura a emis un ordin al prefectului pe toata suprafata! vecinul din spatele casei a mutat gardul care era paralele cu casa si si-a facut in 2007 cadastru si pe cei 50 de cm. care sunt paralel cu casa pe o distanta de 25 de metri liniari,blocindu-mi astfel accesul la spatele casei! intrebarea mea este ce pot sa fac in aceasta situatie?cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:00, 3 Iulie 2008
mentionez ca am facut cadastru si intabulare! i
De cand e inscrisa toata suprafata pe care o detineti in Cartea Funciara?
Daca ati facut inscrierea inaintea vecinului, atunci deschideti o actiune in revendicare.
Sper sa fi intabulat inaintea vecinului pentru ca altfel, conform prevederilor legale referitoare la publicitatea imobiliara, nu stiu cate sanse mai aveti (e drept ca inainte de a da o solutie trebuiesc vazute toate actele, poate se gaseste vreun motiv de nulitate sau altceva).
toata suprafata terenului este trecuta in cartea funciara din 2006 noiembrie atunci cand am primit si incheierea de la oficiul de cadastru.Da intradevar am intabulat inaintea vecinului si mai mult suprafata din cadastrul meu corespunde intocmai cu suprafata din actele de punere in posesie iar cadastrul vecinului este facut pe baza declaratiei personale privind limitele propietatii limite care nu corespund cu suprafata cu care figureaza in registrele de la primarie.
Trebuie sa promovati actiune de granituire dublata de o revendicare a suprafetei de teren pe care a ocupat-o vecinul prin mutarea gardului. Capatul de cerere privind revendicarea se va timbra la valoarea portiunii de teren revendicate.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un cadastru in instanta? adriana.popescu adriana.popescu Buna seara, Problema mea este urmatoarea: Detin un teren mostenire de la bunici pe care doresc sa fac cadastru. Numai ca in momentul in care am demarat ... (vezi toată discuția)