fratele meu care nu locuieste in tara, are un teren cumparat de ~15 ani.Intre timp vecinii au intrat si in stanga si in dreapta, pe terenul lui,mutand gardul.Unul din ei si-a marit casa si un zid este chiar pe noul hotar de pe terenul acaparat.
Acum fratele meu vrea sa-si faca cadastru .Cel de la cadastru va masura terenul proprietate in vederea intabularii.
Este de datoria celui de la cadastru sa atentioneze proprietarul in legatura cu diferentele ce apar pe teren?
Daca da, ce este de facut mai departe?
Actiune in instanta pentru revendicare si plangere penala pentru tulburare de posesie. Eu personal as cere si daramarea constructiei care a fost construit pe teren.
Daca prin masuratorile facute de catre expertul topo-cadastral se va constata ca suprafata detinuta in acte de catre fratele d-voastranu corespunde cu situatia actuala, se face actiune in granituire si revendicare.
In aceasta actiune se va cere trasarea hotarelor intre proprietarii respectivi si se va revendica terenul in plus, care este in posesia respectivilor(daca acestia au intrat cu gardul pe terenul fratelui).
In plus, daca acestia au carte funciara, inseamna ca si-au facut masuratorile-si acest lucru puteti sa-l aflati la OCPI, cerand extras de C.F al vecinilor(in cazul in care exista)>