avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune de graniturire si revendicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune de graniturire si revendicare

Buna ziua,

Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru granituire (revendicare). Vreau sa ma reprezint singur inm instanta, fara avocat.

Sunt din Cluj-Napoca, si va scriu in legatura cu actiune de granituire (si revendicare).

Niste vecini au intrat cu constructia lor pe proprietatea mea, de asemenea au inaintat si cu gardul vreo 1 metru jumatate. Pe constructia respectiva cu care au intrat nu au autorizatie.

Si as dori sa recuperez in instanta terenul acaparat ilegal si sa se demoleze constructia de pe terenul meu.

Am o masuratoare topo din 1941 si 1971 care dovedeste ca terenul este al meu, dar pe masuratoarea noua cadastrala acea parte nu apare, intrucat topograful nu a putut trece prin gard si prin constructia de 2 mp pe proprietatea mea.

As dori sa ma adresez instantei unde sa cer sa se respecte masuratoarea topo, de asemenea sa se demoleze constructial ilegala, si sa se mute gardul inapoi la locul lui, de asemenea despagubire pentru tulburare de posesie.

Dupa care suprafata granituita si rectificata sa se inscrie in C.F.

Cum ar trebuie sa formulez cererea de chemare in judecata, si ce acte sa atasez cererii respective, si ce taxe am de platit?

Multumesc frumos.
Andrei
De preferat sa va angajati avocat de la inceput care sa va redacteze actiunea, aveti mai multe capete de cerere , procesul dvs. are o complexitate mare si necesita specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren furat de vecini nicusan nicusan fratele meu care nu locuieste in tara, are un teren cumparat de ~15 ani.Intre timp vecinii au intrat si in stanga si in dreapta, pe terenul lui,mutand ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru desfiintare constructii louisfigo louisfigo Buna ziua! As dori sa stiu in ce masura este justificat faptul ca instanta ma obliga sa platesc taxa de timbru pt. desfintarea unor constructii aflate pe ... (vezi toată discuția)