avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru pentru desfiintare constructii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru pentru desfiintare constructii

Buna ziua!

As dori sa stiu in ce masura este justificat faptul ca instanta ma obliga sa platesc taxa de timbru pt. desfintarea unor constructii aflate pe terenul meu, in masura in care aceste constructii nu imi apartin si nu au fost facute de catre mine, ba mai mult, au fost efectuate de catre cei pe care ii chem in instanta si care mi-au acaparat o suprafata din terenul meu. Conform expertizei topografice extrajudiciare pe care am efectuat-o si pe care am anexat-o la dosar dintr-o suprafata de 4000 de mp paratii mi-au acaparat 3800, una dintre constructiile lor se afla in totalitate pe terenul meu, iar alte doua se suprapun partial pe terenul meu.

Capetele de cerere sunt 1.granituirea, 2.eliberarea terenului-revendicare, 3.desfintarea constructiilor, 4.plata despagubirilor. Avand in vedere faptul ca doua capete de cerere au aceeasi finalitate, 2 si 3, in ce masura este justificata cererea instantei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 13:41, 20 Ianuarie 2015
Cheltuielile de judecata efectuate, le solicitati in același dosar.

Art 453

Acordarea cheltuielilor de judecată
(1) Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părţii care a câştigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată.
(2) Când cererea a fost admisă numai în parte, judecătorii vor stabili măsura în care fiecare dintre părţi poate fi obligată la plata cheltuielilor de judecată. Dacă este cazul, judecătorii vor putea dispune compensarea cheltuielilor de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de graniturire si revendicare Bundy Bundy Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru granituire (revendicare). Vreau sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Granituire danny20164 danny20164 In cazul in care , de la oficiul de cadastru exista un document oficial in care se spune ca terenurile aflate in litigiu nu se suprapun,dar una din parti are o ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)