avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie sau nu?

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog
In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere penala si a fost amendat. Mentionez ca una din probele de la dosar a fost si o expertiza topo, care arata suprafata ocupata fara drept.
Pana in prezent, vecinul nu a eliberat suprafata ocupata, motiv pentru care i-am facut plangere din nou. Intre timp, vecinul m-a dat in judecata pentru granituire.
Parchetul mi-a respins plangerea, motivand ca in urma acestui proces se va stabili exact linia de granita, precum si daca am fost tulburata in posesie sau nu.
Intrebarea mea este: este corect acest lucru? Adica ce are a face granituirea cu tulburarea in posesie? Plus ca eu am martori, precum si o schita topo care atesta ca mi-a fost incalcata proprietatea...
Ce imi recomandati sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 17:39, 13 Noiembrie 2011
trebuie sa se faca stabilirea suprafetei dupa care se va stabili daca este tulburare de posesie sau nu, chiar daa aveti acea schita.
In procesul de granituire initiat de vacin, eu as face cerere reconventionala si as solicita sa imi elibereze - lase in linistita posesie si deplina proprietate- suprafata ocupata.Cat despre granituire, ambii sunteti obligati la granituire , astfel incat aratati prin intampinare ca sunteti de acord.Finalitatea acetui proces este o hotarare judecatoreasca care poate fi pusa in executare, spre deosebire de tulburarea de posesie unde sunt necesare si alte lamuriri si nu vi se stabileste exact suprafetele ocupate si nici limita de hotar.
Daca limita celor doua proprietati a fost stabilita prin expertiza topo administrata la prima plangere penala - aceasta ar trebui sa reprezinte o proba suficienta pentru solutionarea si celei de-a doua plangeri penale. Chestiunea este ca a doua plangere penala s-ar putea sa nu mai poate fi calificata ca tulburare de posesie ci de nerespectare a rezolutiei sau ordonantei parchetului.
Va multumesc mult.
Intr-adevar, expertiza topo a fost ceruta de parchet, dar a doua plangere a fost respinsa exclusiv pentru motivul ca s-a intentat o actiune in granituire....
Asadar, in opinia Dvs., singura solutie ar fi acest proces de granituire?
TRAIAN78 a scris:

Va multumesc mult.
Intr-adevar, expertiza topo a fost ceruta de parchet, dar a doua plangere a fost respinsa exclusiv pentru motivul ca s-a intentat o actiune in granituire....
Asadar, in opinia Dvs., singura solutie ar fi acest proces de granituire?

Granituire, dar si revendicare, daca vi s-a ocupat si din terenul dvs.Angajati un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Cadastru dragos64 dragos64 buna ziua! am cumparat in 1991 casa bunicilor si pe act nu am decat 250 mp.pentru ca atat permitea legea la vremea respectiva, ulterior am facut cerere la ... (vezi toată discuția)
art. 256 ncp tulburarea de posesie. ce institutie a statului roman poate face constatarea privind desfiintarea sau strămutarea semnelor de hotar telecomanda telecomanda ART. 256 Noul Cod Penal- Tulburarea de posesie,Care este institutia statului roman care poate face constatarea privind: desfiinţarea sau strămutarea ... (vezi toată discuția)