avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie teren

Ce pot face daca vecinul meu si-a inregistrat o lucrare la OCPI peste doua numere topografice cu care nu se invecineaza (eu am nr. top 66a si ma invecinez in acea parte cu nr top 64 iar el are nr. top 130 fiind in alta parte a localitatii dar si-a construit casa pe amplasamentul actual primind in mod eronat (sau nu) numar de casa de la primarie inca de la cumpararea terenului (1965). Mentionez ca terenul meu era dezmembrat in forma actuala inca de pe vremea imperiului austro-ungar iar in prezent vecinul cu nr. top 130 imi ocupa 2/3 din teren. Am facut sesizare la OCPI pentru corectarea acestei erori insa raspunsul a fost ca lor nu le da eroare deorece eu nu am inregistrat o lucrare in sistemul nou ca sa le dea eroare (am fost la mai multi topografi si refuza sa-mi faca lucrarea pe motiv ca este deja o lucrare inregistrata de vecin si acesta a ingradit suprafata iar la actiunea in granituire expertul nu a procedat la identificarea numerelor topografice limitandu-se la constatarea amplasamentului actual al gardului provizoriu pus de vecinii mei. Mentionez ca pe hartile topografice se vede ca acestia foloseau in trecut (1985) o suprafata mult mai mica de teren . La primarie mi s-a comunicat ca s-a facut o eroare materiala la alocarea numarului de casa iar OCPI refuza sa verifice amplasamentul parcelelor dupa coordonatele geografice si sa corecteze erorile materiale. Pe cine pot trage la raspundere si ce solutii am pentru a-mi putea folosi terenul? Cum se pot indrepta aceste erori materiale facute de OCPI daca acesta refuza sa si le corecteze? Cum pot fi trasi la raspundere topografii care au inregistrat acea lucrare cu un amplasament fals?
Cel mai recent răspuns: vasile ionel , utilizator 14:13, 6 August 2018
Nu tipografii trebuie Trași la răspundere... cei care i a angajat. Faceti proces împotriva vecinului. Acțiune in revedicare
Am inceput si o actiune in revendicare insa avocatul meu spune ca acum este foarte greu din cauza ca vecinul are acea lucrare inregistrata si acea actiune de granituire facuta.
Greu dar nu imposibil...depinde si câți ani au trecut de la granituire si in ce zona a țării sunteti.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Petre Enache, Avocat
Sunt in judetul Timis, loc. Utvin iar sentinta cu granituirea este de anul acesta
Este definitiva?... unde ati fost cand S a judecat?...nu se putea da o astfel de hotarare fara sa va citeze

vasile ionel a scris:

Sunt in judetul Timis, loc. Utvin iar sentinta cu granituirea este de anul acesta

Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Petre Enache, Avocat

Alte discuții în legătură

Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva inspectorului ocpi si a topografului autorizat (pfa) Quadruped Quadruped Buna seara, Acum 1 an am intabulat terenul pe care il detin (carte funciara etc). Acum aprox 2 saptamani m-am trezit cu inspectorul de la OCPI si persoana ... (vezi toată discuția)
Cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea sch sch O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in ... (vezi toată discuția)