avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere teren din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere teren din indiviziune

Buna ziua,

Detin un teren in indiviziune cu inca 4 persoane: un vecin cu care ma inteleg si inca doua persoane care sunt decedate de multa vreme, despre unul avem cunostinta cine ar fi urmasii dar despre celalalt nu stim absolut nimic. Vecinul detine fizic mai putin teren decat are in hartii. La buna intelegere am decis ca hotarul care ne desparte este recunoscut de amandoi indiferent de suprafata rezultata. In primul rand as dori sa stiu care este modalitatea de scoatere din indiviziune si care ar fi costurile actuale iar in al doilea rand cum putem transfera proprietatea pe care eu o detin in acte catre vecinul care o foloseste in fapt. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
davraam, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:27, 10 Aprilie 2011
primul pas in rezolvarea problemei este dezbaterea succesiunii, stabilirea cotelor ce se cuvin fiecarui proprietar(mostenitor) si apoi lotizarea, eventual vinzarea cotei cuvenite cetre ceilalti coindivizari sau tertilor.
promovati in instanta o actiune pt iesirea din indiviziune, se va face o expertiza in urma careia expertul va propune variante iar instanta se va pronunta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrarea imobilului fara acordul coproprietarilor alinanicorici alinanicorici buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care coproprietarii unui imobil nu sunt de acord cu dezmembrare si nu vor sa-si dea acordul voluntar la ... (vezi toată discuția)
Propunerea variantelor pt scoaterea din indiviziune heavy2night heavy2night In situatia in care detin prin cumparare o cota de 2/3 dintr-o proprietate(casa+teren )si alt proprietar detine prin mostenire o cota de 1/3 din proprietate , ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate simihu simihu in cazul unui titlu de propietate ccomun cu 4 titulari, unul dintre acestia refuza sa semneze actul de vanzare a proprietatii, in acest caz un teren ... (vezi toată discuția)