avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate CARMENSANDRU

Activitate CARMENSANDRU

Răspuns la discuția Servitute de trecere
da, este trecut in actul de dezmembrare a celor 2 imobile, , dar este trecut la modul general, citez "fondul dominant 1241-2, are acces auto si cu piciorul pe drumul de servitute al aservitului 1241-1". Deci, nu este nici in actul de dezmembrare nici o cota, care sa-mi arate de fapt cat este aceasta servitute. Probabil, toate acestea deoarece nu au dezmembrata servitutea. Ei au toata parcela de 313 mp, pe un nr. topo. si trebuie sa verific, sa vad daca este trecuta fraza cu servitutea si in CF.
Răspuns la discuția Latimea drumului de servitute
Nu, nu este trecut.asta este problema mea, cand am cumparat casa am vorbit cu notarul,si mi-a spus ca pot doar sa ma inteleg cu vecinul. El si-a stricat o scara, dar ....mai sunt 2, si imi tot spune, ca pe proiect le are si gata. Degeaba ii explic, ca prin dezmebrarea terenului din 2008, situatia juridica a terenului lui s-a schimbat, si mi s-ar parea corect ca sa stiu care parte din curte este catalogata servitute. Clar, ca eu merg pe drumul cel mai scurt pana la casa mea, asa cum prevede legea, dar.......nefiid nimic in acte. Si acum, vrea sa-si mai faca si garaj, si clar ca nu are de gand sa cheltuiasca bani pe proiect, care poate ar rezolva problema legal, ar delimita un pic servitutea, si garajul s-ar construi in termenii legii,
Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, iar proprietatea lor are doar un nr. topo, nu are dezmembrata servitutea. Intrarea in curte se face printr-o poarta de metal oribila , iar la 1,5 m de poarta se afla casa lor. Acolo servitutea are 2.15m, apoi are scari pe servitute, si latimea servitutii scade la 1.80m.
Intrebare: care este latimea legala a unei servituti si daca are dreptul sa aiba acele scari acolo ( el pretinde ca sunt acolo din anul 2000 cand s-a construit casa lui, si apar si pe proiectul de constructie , a noastra fiind construita in 2008) .
Intrebare: doreste sa-si construiasca un garaj, la granita dintre cele 2 proprietati,fara proiect bineinteles. ce pot sa fac, sau care este legea in aceasta situatie???
Va multumesc
buna ziua, am cumparat o casa , si problema mea este aceasta: am in cf, dreptul de servitute cu auto si piciorul ,din act de dezmembrare an 2005 pana aici totul ok. dar..........vecinul din fata are casa cu scari construite pe servitute( 2 la numar, si ocupa cam 60 cm din servitute).care are latimea totala , de 2,20 m . e adevarat ca, el are casa construita din 2001 , (intabulata pe numele lui din 2010) (initial a fost un teren de 1500 mp , care s-a dezmembrat in 3 proprietati, A,B,C, eu cumparand proprietatea B ,mijloc) am incercat sa le explic ca prin dezmembrare , parte din teren si-a schimbat situatia juridica. ei sustinand ca au proiect pe acele scari......... eu nu pot intra cu masina in curtea mea.. nu gasesc nici lege, unde sa specifice latimea dreptului de servitute, si..........constructii pe aceasta.. nici nu vorbesc de intrarea masinii pompierilor , in curtea mea.....
puteti sa ma indrumati ??????

va multumesc,
si ca saluta CARMEN SANDRU