avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate andrei_a_andrei

Activitate andrei_a_andrei

am inteles. o sa incerc sa apelez la serviciile unuia.
la momentul respectiv aveam un amalgam de stari. emotie/stres/panica, si am uitat sa ii spun un lucru ce cred ca ar "da bine" mai departe. in scara unde sta prietena mea este un dealer de droguri. a facut inchisoare pentru treaba asta, a iesit si tot cu asta se ocupa. oamenii din scara au tot facut sesizari de-a lungul timpului de cand a iesit, pentru ca o data cu el au aparut si consumatori in zona. credeti ca daca le-as spune si eu de acest pont ar reprezenta un plus pentru mine?
Am mai solicitat un raspuns dar probabil ca nu a fost timp suficient si pentru problema mea. Poate acum am mai mult noroc. Precizez ca am rasfoit forumul pentru a gasi o problema asemanatoare cu a mea dar nu am gasit.

Am fost prins cu niste iarba la mine la inceputul lunii aprilie, pe 10 iunie a.c. am fost la DIICOT si mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt cercetat penal pentru detinerea a 1.5 grame cannabis pentru consum. Cercetarea penala implica inclusiv ascultatul telefonului/verificarea mailului/site-urile de socializare si aplicatiile de socializare pe care le folosesc pe smartphone? Asta ar fi o intrebare pe care mi-a fost rusine sa o pun doamnei procuror.

Mi s-a mai spus ca urmeaza sa fiu sunat in aproximativ o luna pentru a merge la ANA, daca nu ma insel, pentru analize si pentru control psihologic apoi ca voi fi inclus intr-un fel de program de recuperare/dezintoxicare sau ceva de genul asta. Mai departe, doamna procuror mi-a spus ca in functie de lucrurile astea incepe sau nu urmarirea penala. Am intrebat daca primesc vreo amenda penala sau administrativa si daca toata tarasenia asta cu cercetarea penala apare in cazier. Nu apare in cazier, mi-a spus dansa, dar apare la un control mai amanuntit. Puteti sa ma lamuriti in acest sens, caci nu prea am inteles. Mi-a spus deasemenea ca ar trebui sa prestez niste munca in folosul comunitatii, strans frunze prin parc sau paznic sau whatever. Am inteles insa ca as putea sa optez sa fiu repartizat unui ong sau a unei asociatii non profit pentru a putea fi util acolo. Aveti idee ce as putea sa fac?

Si o ultima intrebare: pentru a fi sigur ca primesc NUP-ul, ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Va multumesc frumos.
La inceputul lunii aprilie am fost prins in centrul Capitalei de jandarmii in civil. Au gasit asupra mea aproximativ 1g de iarba. Am fost la sectie, am dat declaratie, poze, tot tacamul. Am fost cooperant, i-am facut o poveste cum ca am ajuns intr-un club si eram deja beat cand m-a abordat un tip si mi-a spus ca are ceva de fumat la 60 de lei. N-am "stiut" sa dau semnalmente pentru ca eram deja beat si nu prea-mi aduc aminte mare lucru.

De la jandarmi m-a dus intr-o alta institutie, imi pare rau ca nu am fost atent sa retin numele, oricum pe undeva prin zona cinematecii Eforie. Acolo am stat de vorba si cu ofiterul de serviciu. Mi-a spus ca o sa ma sune de la DIICOT, sa le raspund, sa cooperez, sa ma duc daca ma cheama. Am zis si eu ok si am plecat. Nu ma gandeam ca o sa ma sune.

Azi am primit un telefon ca sa ma duc la DIICOT cu buletinul si sa intreb de cineva pe acolo, whatever, nu am retinut numele. Si imi da cu virgula treaba asta, caci unu la mana, nu ma asteptam sa ma sune dupa atata timp si doi la mana, nu stiu exact care este procedura mai departe.

Stiu ca pentru o asemenea cantitate practic nu ai ce sa patesti. Intra la consum, iar din cate am citit, consumul nu se pedepseste in nici un fel. Si in declaratie am specificat sa sunt consumator ocazional de aproximativ 6 luni iar ce aveam la mine era strict pentru consum si nicidecum pentru altceva.

Atat doar ca am incercat sa gasesc intamplari asemanatoare sa vad cam care este finalitatea. Cate intrebari atatea raspunsuri. Am citit de exemplu ca se poate sa fii cumva santajat sa dai in gat pe cineva ca sa scapi, ceea ce mi se pare extrem de dubios. In rest doar raspunsuri cu amenzi penale si pedepse cu suspendare. Va intreb si eu pe dumneavoastra, ca sa stiu cam la ce ar trebui sa ma astept.

Aveti cumva idee daca in aceasta perioada de 2 luni se poate sa-mi fi ascultat telefonul? Ca din ce stiu, pentru asa ceva iti trebuie mandat, ai nevoie de un motiv serios, nu de un tantalau (eu) pe care l-a prins civilu' cu un gram de verde. Si exista posibilitatea sa ma ia cumva de mana sa ma duca la spital sa-mi faca analizele, sa vada daca in ultima perioada am mai consumat ceva?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Buna ziua. Am un blog deschis de vreun an de zile. Nu are cine stie ce trafic si m-am gandit sa merg 2-3 nopti prin Bucuresti si sa scriu cu spray de graffiti pe asfalt numele blogului (ca metoda de promovare). In fata facultatilor, in fata televiziunilor si in fata radiourilor. Stiu ca graffiti-ul este considarat vandalizare si se pedepseste (nu stiu codul penal, deci nu stiu care este pedeapsa). Intrebarea mea ar fi: daca fac graffurile prin oras si nu sunt prins asupra faptului, ulterior mai pot fi tras la raspundere ? Ma pot trezi cu vreo amenda acasa sau ceva de genul asta ? Multumesc anticipat pentru raspuns.